Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κόλαση! Αδωνις: Είσαι πολλά βαρύς και κότα! – Πολάκης: Είσαι ανθρωπάκι ελεεινής μορφής

Κόλαση! Αδωνις: Είσαι πολλά βαρύς και κότα! – Πολάκης: Είσαι ανθρωπάκι ελεεινής μορφής

– Η βεντέτα των δυο καλά κρατεί και σήμερα ξέφυγαν πάλι στη Βουλή
– Γεωργιάδης σε Πολάκη: Είσαι ανθρωπάκι που ψηφίζεις και με τα δυο χεράκια – Το βράδυ της κατάθεσης του μνημονίου γλένταγες με τον Γονίδη
– Πολάκης: Ανθρωπάκι ελεεινής μορφής είσαι εσύ!
– Κόντρα του Πολάκη και με τον Βορίδη
– Δείτε το βίντεο με την σκληρή κόντρα και διαβάστε αναλυτικά τους διαλόγους

Αλλο ένα επεισόδιο με χαρακτηρισμούς και άγριες κόντρες καταγράφηκε στο “παλμαρέ” των κυρίων Αδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανθρωπάκια που ετοιμάζονται να ψηφίσουν «με τα δύο χεράκια», ενώ χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλο Πολάκη «πολλά βαρύ και κότα». Φυσικά ο Παύλος Πολάκης απάντησε ανταποδίδοντας τους χαρακτηρισμούς και θυμήθηκε πάλι το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Σε δείχνω όπως πραγματικά είσαι στην κοινωνία: Πολλά βαρύς και κότα» είπε ο κ. Γεωργιάδης προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας υπενθυμίζοντας παλαιότερη ανάρτηση στην οποία ο κ. Πολάκης έγραφε: «Το ΟΧΙ θέλει Έλληνες, το ΝΑΙ θέλει προδότες. Καιρός να ξεχωρίσουμε τα αγρίμια από τις κότες».

Είπε μάλιστα ότι το βράδυ του Σαββάτου 13/05/2017 της κατάθεσης του μνημονίου στην Βουλή οι κύριοι Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος γιόρταζαν τα γενέθλιά τους με τον γνωστό τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη.

«Η κυρία Τελιγιορίδου μας είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ένδεια. Αλήθεια; Για ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο με τις 700.000 ευρώ στην Black Rock και τον κ. Σταθάκη με τα 30 ακίνητα και τα 2.000.000 ευρώ», είπε και πρόσθεσε: «είστε ανθρωπάκια. Ψηφίζετε ΝΑΙ σε ΟΛΑ για την καρέκλα».

Εκείνη την ώρα στην κυριολεξία άρχισε να τραβάει τα μαλλιά του ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης ο οποίος αναρωτήθηκε φωναχτά: «Σε εμένα τυχαίνει κάθε φορά;».

Ολα ξεκίνησαν ότι ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Θυμάμαι την μαχητικότητα του κ. Συρμαλένιου για να μην μειωθούν οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά. Τελικά τα ψηφίζει όλα. Ακουσα και την κυρία Τελιγιορίδου να λέει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ένδεια. Αλήθεια; Για ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο με τα 700.000 ευρώ στην BlackRock, τον κ. Σταθάκη με τα 2.000.000 ευρώ και τον κ. Παπαδημητρίου. Πως αισθάνεστε υπουργέ Τσακαλώτε όταν πριν λίγα χρόνια ήσασταν σε ένα τραπεζάκι στην πλατεία Συντάγματος με ένα πανό «δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε». Σήμερα εισηγείστε αυτά τα φριχτά μέτρα για να πάρετε παραμετρικές διαφορές για να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος. Ποιο χρέος; Αφού μας λέγατε δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε. Λέγατε ψέματα. Ζητήσατε συγγνώμη; Όχι αντιθέτως μας λέγατε ότι αν κατέβει το αφορλόγητο κάτω από 9.100 θα παραιτηθείτε από υπουργός και θα καταψηφίσετε το νομοσχέδιο. Ειλικρινά σας ρωτώ. Αισθάνεστε ότι διατηρείτε την αξιοπρέπειά σας; Αισθάνεστε ότι έχετε χάσει παντελώς την αξιοπρέπειά σας στην κοινωνία; Τη δήλωσή σας περι παραιτήσεων την έχουν ακούσει οι δανειστές. Ξέρετε τι λένε; «Αυτός ο Τσακαλώτος ότι και να πει δεν έχει σημασία. Αγαπάει τόσο την καρέκλα του που στο τέλος θα τα υπογράψει όλα» αυτά λένε. Στο you tube υπάρχει βίντεο με τον κ. Βέττα και με εμένα. Τότε ο Βέττας έλεγε δεν ψηφίζω μείωση αφορολόγητου και συντάξεων Του είχα πει «μην εκτίθεσαι παιδί μου. Θα τα ψηφίσεις όλα»».

Όταν διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας του είπε: «Φωνάζει ο κ. Μπάρκας. Πώς γίνεται κ. Μπάρκα να μην ορκίζεσαι στον χριστιανικό όρκο γιατί είστε άθεοι και να πηγαίνετε σε λιτανεία στην περιφέρειά σας με γραβάτα; Δεν γίνονται και τα δύο».

Κλείνοντας κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να απαντήσει εάν «την βραδιά που καταθέσατε το μνημόνιο στην Βουλή και εσείς γιορτάζατε τα γενέθλιά σας με τον κ. Καμμένο στην βίλα του είχατε για παρέα τον Σταμάτη Γονίδη». «Πανηγυρίζατε γιατί κόβετε τις συντάξεις. Ντροπή σας. Φαρισαίοι Υποκριτές» έκλεισε την ομιλία του.

Πολάκης: Είσαι ανθρωπάκι ελεεινής μορφής

«Ανθρωπάκι είναι αυτός ο οποίος του δίνει διαταγή ο αρχηγός του κόμματός του και μαζί με τον διπλανό του κάνει ερωτήσεις για να πάρουμε πιο γρήγορα τα υποβρύχια και ανταμείβεται με θέση στην κυβέρνηση. Ανθρωπάκι ελεεινής μορφής είναι αυτός που δίνει σε συνέταιρο του διαφήμιση», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «Δεν συγκρινόμαστε. Ανθρωπάκι είναι αυτός που βλέπει ότι του καταστρέφεται το αφήγημα αριστερής παρένθεσης και προσπαθεί να λασπώσει, σπιλώσει για να περάσει το μήνυμα ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Εμείς και αύριο πρωί να φύγουμε έχουμε τρόπο να ζήσουμε.Το κατάλαβες κ. Αντιπρόεδρε μιας ιστορικής παράταξης που εκπροσωπείται σήμερα από θαυμαστές του Παττακού».

Δείτε το βίντεο

 

Καρέ – καρέ

Στη συνέχεια τα αίματα… άναψαν ακόμη περισσότερο, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε και πήρε εκ νέου τον λόγο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

“Ακούστε, κύριε Πολάκη, πρώτα απ’ όλα χαίρομαι πάρα πολύ -το διάβασα σήμερα στον «ΒΗΜΑτοδότη», μπορεί να έκανε λάθος ο «ΒΗΜΑτοδότης»-, ότι τελικά πράγματι γιορτάζατε με τον κ. Καμμένο και τον Σταμάτη Γονίδη κ.λπ. Μπράβο σας. Συγχαρητήρια. Την ώρα που κόβετε τις συντάξεις, βγαίνετε και κάνετε πάρτι.
Αλλά να το κλείσουμε λίγο αυτό με τα «ανθρωπάκια». Ακούστε ποιος είναι «ανθρωπάκι».

Αυτός που γράφει πριν γίνει Υπουργός «Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες», επαναλαμβάνω «Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τ’ αγρίμια από τις κότες» και τώρα ψηφίζετε «ΝΑΙ», κύριε Πολάκη.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Ερώτηση: Τώρα που ψηφίζετε «ΝΑΙ», σύμφωνα με τη δική σας ρήση και την ωραία μαντινάδα, είστε «κότα»; Είστε.

Πάμε τώρα στο δεύτερο. Ακούστε, κύριε συνάδελφε, ποιος είναι «ανθρωπάκι». Όλα αυτά που είπε περί ΚΕΕΛΠΝΟΟ, περί λεφτών κ.λπ. εγώ του έκανα μήνυση για να πάρει και να τα πει στο δικαστήριο και να τα αποδείξει, αφού είπε ότι τα έχει καταγγείλει στην ελληνική δικαιοσύνη εκατό φορές, η οποία δικαιοσύνη όπως ξέρετε, καμμία δίωξη δεν έχει ασκήσει εναντίον μου, ούτε καν με έχει καλέσει για εξηγήσεις για όσα λέτε. Προφανώς τα έχει κρίνει ως ανοησίες, που είναι.
Ακούστε, όμως, ποιος είναι «ανθρωπάκι», κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Εγώ να του κάνω μήνυση με τη γυναίκα μου για να έρθει στο δικαστήριο για να αποδείξει αυτά που λέει και αυτός να σας παρακαλεί να ψηφίζετε «ΟΧΙ» στην άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Αυτός είναι «ανθρωπάκι» και «κότα», αυτός που κρύβεται.

Άρα, λοιπόν -στο είπα πολλές φορές-, μην σηκώνεσαι σε εμένα και μην μου πουλάς ύφος. Σε δείχνω στην ελληνική κοινωνία όπως πραγματικά είσαι: Πολλά βαρύς και κότα.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Κύριε Πρόεδρε, να πάρω τον λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ο κ. Βορίδης έχει τον λόγο.
Θα μιλήσετε μετά, κύριε Υπουργέ, συνολικά.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Εγώ δεν λέω πολλά λόγια. Το ξέρετε. Τώρα λοιπόν, σας λέω το εξής, το λέω ήρεμα και το λέω έντιμα και καθαρά. Σας δίνω τώρα μια ευκαιρία να ανακαλέσετε. Διότι ο φίλος σας ο οποίος σας πληροφόρησε για τη δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση των υποβρυχίων και τη δήθεν κατάθεση ερωτήσεων από εμένα στο Κοινοβούλιο για το ζήτημα αυτό και μάλιστα στα πλαίσια σκανδάλου και μάλιστα στα πλαίσια πιέσεων, σας ενημέρωσε λάθος. Έχει κατατεθεί ήδη πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση με την οποία για το ζήτημα αυτό υποχρεώνεται να με αποζημιώσει σε 40.000 ευρώ και επομένως σας δίνω τώρα μια δυνατότητα. Εγώ, όπως ξέρετε, προσωπικές επιθέσεις δεν κάνω, τέτοιου είδους προσωπικές αναφορές δεν κάνω, εσείς κάνετε. Σας δίνω μια δυνατότητα. Τώρα, θα ανακαλέσετε αυτό που είπατε για εμένα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε, κύριε Βορίδη.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Θα θεωρήσω, κύριε Πολάκη, αν ανακαλέσετε, ότι είστε εσφαλμένα πληροφορημένος και το τελειώνω εδώ. Εάν δεν το κάνετε, θα θεωρήσω ότι γνωρίζετε ότι λέτε κάτι αναληθές και επιμένετε στην αναλήθειά του, επιμένετε στο να με συκοφαντείτε. Άλλα δεν θα έχουμε να πούμε εδώ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εκεί που πρέπει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Υπουργέ, ακούστε με σας παρακαλώ. Μην επαναλάβουμε και τυχαίνει κάθε φορά σε μένα αυτή η αντιδικία του κ. Γεωργιάδη με εσάς. Αυτήν τη στιγμή έχουμε ένα πολύ σοβαρό νομοσχέδιο. Θα σας παρακαλέσω πραγματικά να απαντήσετε στο κ. Βορίδη. Αλλιώς αυτό το πινγκ-πονγκ ανάμεσα σε εσάς και στον κ. Γεωργιάδη δεν ωφελεί την Αίθουσα, δεν ωφελεί το έργο το οποίο επιτελούμε. Θα παρακαλέσω να περιοριστείτε μόνο σε αυτά τα πολύ σημαντικά που είπε ο κ. Βορίδης.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Ξεκινάω από τον κ. Βορίδη. Το έχω ξαναπεί. Ήσασταν μπροστά και δεν αντιδράσατε. Είχα πει ότι εσείς οι δύο καταθέτατε ερωτήσεις για το γιατί καθυστερεί…
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Επιμένετε ή όχι τώρα;
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Μισό λεπτό. Αυτήν την ενημέρωση έχω, ότι συνυπογράφατε τις ερωτήσεις με τον κ. Γεωργιάδη.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Επιμένετε.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εάν δεν τις συνυπογράφατε, τότε δεν ισχύει.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Σας ενημέρωσα.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Επειδή το έχω ξαναπεί και ήσασταν παρών και τότε δεν αντιδράσατε, θεώρησα δεδομένη την πληροφόρηση που είχα.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Τώρα, λοιπόν, αντιδρώ.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Αν δεν το συνυπογράφατε, κύριε Βορίδη, προφανώς δεν ισχύει η μομφή. Αν δεν το συνυπογράφατε. Η πληροφόρηση η οποία είχα, και το έχω ξαναπεί εδώ μέσα και ήσασταν παρών, είναι ότι συνυπογράφατε μαζί με αυτόν με τον οποίο κάθεστε δίπλα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Υπουργέ, θα μου επιτρέψετε, επειδή προήδρευα τότε, από κάτω ο κ. Βορίδης είχε πει ότι δεν τον αφορά η υπόθεση, αλλά δεν μπόρεσε ούτε να ακουστεί ούτε να καταγραφεί στα Πρακτικά. Το είχε πει και τότε.
Συνεχίστε όμως, παρακαλώ σύντομα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Πάμε στο επόμενο, το οποίο θέλει απάντηση. Την θέλει ξανά την απάντηση, διότι την έχω δώσει, δεν γράφεται, δεν διαδίδεται και σε αντίθεση, διαδίδονται τα ψεύδη που λέει ο κ. Γεωργιάδης.
Η πραγματικότητα ποια είναι; Πιάσαμε έναν μηχανισμό να προσπαθεί να παραχαράξει αποτελέσματα. Τον ελέγξαμε, διορθώσαμε την παραχάραξη και μου έκανε μήνυση ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Τζαβάρας για υπεξαίρεση δημοσίου εγγράφου. Εμένα, του Υπουργού. Και παράλληλα, κάνει και μήνυση στους υπαλλήλους που με δική μου εντολή έκαναν αυτό το πράγμα. Δεν παρακάλεσα κανέναν στη Βουλή. Προκάλεσα να με πάνε με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, για να ακουστούν αυτά εδώ μέσα. Και όχι με άρσεις ασυλίας Βουλευτή. Να με πάνε με τον νόμο και σας ξαναπροκαλώ και σας δείχνω. Κάντε την καταγγελία να πάω με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, όχι με άρσεις ασυλίας. Ως Υπουργός έκανα αυτό που έκανα.

Δεύτερον, με μηνύουν. Γίνεται αυτό σε σχέση με μένα και ενώ ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών -προσέξτε αυτό που σας λέω και εγώ θα τα πω με ονόματα και διευθύνσεις όπως πάντα-, με επτά σελίδες σκεπτικό -γιατί έγινε προανάκριση για πλημμέλημα-, λέει «αρχειοθετείται η υπόθεση, δεν συμβαίνει κάτι», ένας Εισαγγελέας ο οποίος ονομάζεται Καραφλός, ο οποίος ήταν αυτός που αρχειοθέτησε την υπόθεση SIEMENS-ΟΣΕ, τα 270 εκατομμύρια με τις άμαξες που δεν χώραγαν να πάνε στις ράγες, ο ίδιος ο Εισαγγελέας, ο οποίος πριν πάρει την απόφαση η Γερμανία να μην εκδώσει το Χριστοφοράκο, χειριζόταν το διεθνές ένταλμα και δεν έκανε τίποτα, ο ίδιος ο Εισαγγελέας στο χαρτί το οποίο έστειλε ο Εισαγγελέας Εφετών ο κ. Καραφλός, ο ίδιος ο Εισαγγελέας από πίσω γράφει «δεν συμφωνώ με την αρχειοθέτηση», ενώ έγινε προανάκριση για πλημμελήματα, η υπεξαγωγή εγγράφου. Λέει «δεν συμφωνώ, ασκήστε δίωξη για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα». Αυτό έγινε και θα ελεγχθεί αυτό το πράγμα. Και θα ελεγχθεί αυτό το πράγμα. Γι’ αυτήν την μήνυση μιλάει ο κ. Γεωργιάδης.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Καλώς.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Όχι, μισό λεπτό. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
Δεύτερον, τα στοιχεία τα οποία έχουμε πάει στον Εισαγγελέα και τα οποία αποδεικνύουν ότι την περίοδο που ήσασταν Υπουργός -γιατί μιλάτε για ανθρωπάκια-, είχατε προσλάβει είκοσι τρία άτομα συγκεκριμένα, τα οποία υποτίθεται είχαν προσληφθεί στο ΚΕΛΠΝΟ, είχαν διατεθεί στο γραφείο σας, κάποιοι έπαιρναν αργομισθία τελείως, γιατί δεν πάτησαν ποτέ εκεί που δούλευαν, που φαίνεται ότι μισθοδοτούνται -κάποιοι συνέχισαν επί εσάς, κύριε Βορίδη, μετά, ανανεώθηκαν οι θητείες τους από αυτούς που προσέλαβε τότε ο κ. Γεωργιάδης-, γι’ αυτήν την παράνομη πρόσληψη δεν έχει κινηθεί τόσο γρήγορα η Εισαγγελία.
Εγώ τι συμπέρασμα να βγάλω; Θα με πουν κακό, θα με πουν ότι φέρομαι αντισυνταγματικά, θα μου πουν ότι κρίνω εκεί που δεν πρέπει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κατάλαβες ποια είναι η πραγματικότητα; Θα το σπάσουμε το συστηματάκι σας. Θα το σπάσουμε. Όσο κι αν κλαίτε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε