Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Κολλημένη η βελόνα του 'Ολι Ρεν": Ζητεί συναίνεση και μεταρρυθμίσεις

`Κολλημένη η βελόνα του 'Ολι Ρεν`: Ζητεί συναίνεση και μεταρρυθμίσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.05.2011 | 12:59
Πρώτη δημοσίευση: 16.05.2011 | 12:54

«Δηλώνω ρητά και καθαρά: η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι θα υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων»,δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν στη γερμανική εφημερίδα ‘Die Welt‘.

Η Επιτροπή της ΕΕ εμφανίζεται άκρως δυσαρεστημένη με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, ο Επίτροπος θεωρεί «απολύτως απαραίτητο» τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να τερματίσουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος. «Είναι πλάνη να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων», τονίζει ο κ. Ρεν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ‘Welt Online‘, παρά τις σημαντικές ελλείψεις στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που θα καταγραφούν, όπως λέει, στην έκθεση προόδου μετά τον έλεγχο της τρόικας, ΔΝΤ και ΕΕ θα χορηγήσουν στην Ελλάδα την επόμενη δόση της βοήθειας. «Ενόψει της δραματικής κατάστασης, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, παραπέμποντας σε πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.   Διαδώστε αυτό το άρθρο