Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κωλοτούμπα Γιούνκερ για τα κόκκινα δάνεια!

Κωλοτούμπα Γιούνκερ για τα κόκκινα δάνεια!

Τα μαζεύει τώρα η Κομισιόν για τα κόκκινα δάνεια. Τι ακριβώς μαζεύει; Τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ο οποίος σε επιστολή του υποστήριζε ότι η πώληση των δανείων σε funds ήταν ελληνική πρόταση και όχι πραπαιτούμενο των θεσμών.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς έκανε λόγο σήμερα για αποτέλεσμα «περίπλοκων» διαβουλεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών τη νομοθεσία που θεσπίστηκε στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Τύπου, στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, σε απαντητική επιστολή του προς δικηγόρο-εκπρόσωπο δανειοληπτών σημειώνει πως η πώληση των δανείων σε funds ήταν ελληνική πρόταση και όχι πραπαιτούμενο των θεσμών.

Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως «στην απαντητική επιστολή της, η Επιτροπή εξηγεί ότι η νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα πολύπλοκων και λεπτομερών συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές», προσθέτοντας ότι η εν λόγω νομοθεσία «επιτυγχάνει μία ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες πολύ υψηλά επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη θέσπιση ενός ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου για την εξυπηρέτηση και την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τη συμμετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος». «Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος», κατέληξε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει κλίμα δυσαρέσκειας μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών Αρχών, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε