Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κομισιόν: Θα συζητήσουμε για το “επίδομα Τσίπρα” και… βλέπουμε

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Οι θεσμοί επιστρέφουν από την Τρίτη (13.12.2016) προκειμένου να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση. Το ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, που παρέπεμψε σε συζήτηση με τους υπόλοιπους θεσμούς για το τι μέλλει γενέσθαι με το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η Επιτροπή θα εξετάσει διεξοδικά τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων και θα συζητήσει με τους υπόλοιπους θεσμούς πώς θα προχωρήσουν από δω και πέρα. Αυτή ήταν η απάντηση της Ανίκα Μπράιτχαρτ όταν η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί ρωτήθηκε, τη Δευτέρα (12.12.2016), για το αν η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού να δοθεί έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.

Η Μπράιτχαρτ επιβεβαίωσε ότι αύριο Τρίτη (13.12.2016) επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και άμεσα θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

«Αύριο θα ξεκινήσει η δουλειά προς την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), ως μέρος της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί ανέφερε, ότι ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειωθεί και ειδικότερα όσον αφορά τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2017, η Επιτροπή είναι βέβαιη ότι όλοι οι εταίροι θα δεσμευθούν εποικοδομητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η δουλειά το συντομότερο δυνατό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε