Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κωνσταντοπούλου σε Βούτση: Όλους θα μας κρίνει η Ιστορία – Παράδοση με αιχμές και καρφιά… εκατέρωθεν

Κωνσταντοπούλου σε Βούτση: Όλους θα μας κρίνει η Ιστορία – Παράδοση με αιχμές και καρφιά… εκατέρωθεν

Γεμάτη αιχμές και… καρφιά τόσο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και από τον νέο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ήταν η τελετή παράδοσης παραλαβής. “Θα μας κρίνει όλους η Ιστορία” είπε η απερχόμενη ΠτΒ.

Η πικρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν εμφανής κατά την τελετή παράδοσης του… γραφείου του Προέδρου της Βουλής στον διάδοχό της Νίκο Βούτση, λίγο αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκλογής του. Μπορεί το ρεκόρ να μην της το πήρε (η κα Κωνσταντοπούλου είχε εκλεγεί με 235 ψήφους και ο Νίκος Βούτσης με 181) αλλά η πικρία ήταν πικρία. Και ήταν εμφανής, όπως και τα… καρφιά της.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να δεσμεύσει τον νέο πρόεδρο του Κοινοβουλίου με παρακαταθήκες. Από νωρίς η κα Κωνσταντοπούλου ήταν στο γραφείο της και περίμενε τον διάδοχό της. Και όταν εκείνος έφτασε, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να του παραδώσει την έκθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την επανεξέταση των υποθέσεων Siemens και λίστας Λαγκάρντ καθώς και την ενδιάμεση έκθεση για το χρέος του 2015 με την… υποσημείωση “για να μην σας παραπέσει όπως γίνεται στο Δημόσιο”!

Όλους θα μας κρίνει η Ιστορία, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που για τα… δεδομένα της δεν μίλησε πολύ. Ήταν το δεύτερο καρφί, που δεν έμεινε αναπάντητο. “Ο ελληνικός λαός τρεις φορές κλήθηκε να αποφασίσει μέσα σε επτά μήνες. Και ιδιαίτερα την τελευταία φορά, μετά γνώσεως, με όλα τα θέματα γνωστά, επιχειρηματολογημένα και απολύτως αποσαφηνισμένα, αποφάσισε να δώσει την εντολή, να δώσει την πυξίδα, σε δυνάμεις οι οποίες θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά, έτσι ώστε να ασκηθεί η λαϊκή κυριαρχία μέσα σε αυτή τη Βουλή, αλλά βεβαίως και σε όλες τις άλλες δυνάμεις που έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ρόλο μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο”, ήταν η απάντηση του νέου Προέδρου της Βουλής.

“Όλα καταγράφησαν. Τα έχει αποτιμήσει ο ελληνικός λαός. Όλοι θα κριθούμε όλοι κρινόμαστε και θα πρέπει να κρινόμαστε και θα κριθούμε και από την ιστορία”, της είπε ο Νίκος Βούτσης, που απέφυγε να πει τι θα γίνει επί προεδρίας του με την Επιτροπή για το Χρέος, το πόρισμα της οποίας είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Σας παραδίδω την προεδρία έχοντας υπηρετήσει το καθήκον μου από τη πρώτη μέχρι τη τελευταία στιγμή. Για εμένα αποτελεί ξεχωριστεί τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας στην προεδρία της Βουλής -που θεωρήθηκε εμπόδιο για τα μνημόνια – ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά στους δανειστές”, είχε πει νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να εστιάσει στη διακοινοβουλευτική επιτροπή για τις κατοχικές αποζημιώσεις και συμπλήρωσε πως για όλα τα υπόλοιπα θα αποφασίσει η νέα Βουλή. “Θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των εργασιών που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Βουλή, δεν θα είμαι, όμως, στην προώθηση μνημονιακών πολιτικών που καταλύουν την Δημοκρατία” είπε επίσης η τέως ΠτΒ, για να πάρει την απάντηση από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο: όλοι πρέπει να πράττουμε κατά συνείδηση και συνεκτιμώντας το γενικό καλό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε