Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και για τις συντάξεις – μαϊμού

Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και για τις συντάξεις – μαϊμού

Σφοδρή επίθεση εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου ότι μέσα σε 2 μήνες η κυβέρνηση αντιμετώπισε το πρόβλημα των συντάξεων – μαϊμού.

“O κυβερνητικός εκπρόσωπος ή αγνοεί την πραγματικότητα ή την αποκρύπτει σκόπιμα υποβαθμίζοντας τις θυσίες που κατέβαλαν οι Έλληνες κατά τα δυο τελευταία χρόνια”, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η κα Γεννηματά.

Και συνεχίζει: “Για να αποκαταστηθεί η αλήθεια, η διαδικασία ελέγχου των δικαιούχων σύνταξης ξεκίνησε από το 2010 και απέδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα κάτι που αναγνωρίζουν οι σημερινές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών. Έχει μάλιστα προσφέρει ο έλεγχος αυτός σημαντικά δημοσιονομικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, με τη διενέργεια της απογραφής όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων, που ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε σε όλα τα ταμεία καθώς και με τη συνεχή διασταύρωση των στοιχείων, το ετήσιο οικονομικό όφελος που είχε προκύψει μέχρι τον Απρίλιο του 2012 ήταν 600 εκ. ευρώ περίπου. Η διαδικασία βέβαια του ελέγχου είναι διαρκής όπως και η υποχρέωση της πολιτείας να θωρακίζει τις διαδικασίες χορήγησης παροχών, για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των συντάξεων “μαϊμού”.

Οφείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να γνωρίζει και να αναγνωρίζει το μεγάλο έργο που έχει παραχθεί στον τομέα αυτό τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένα έργο που οδήγησε για πρώτη φορά στην περικοπή δεκάδων χιλιάδων μαϊμού συντάξεων και επιδομάτων που χορηγούντο παράνομα για πολλά χρόνια, στην αναζήτηση αναδρομικά των καταβληθέντων ποσών και τη δικαστική διερεύνηση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο ρήγμα; Βενιζέλος σε Σαμαρά: Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι ως…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε