Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κόντρα Παπανδρέου – Σαμαρά στην Βουλή – Παπανδρέου: Αν δεν μπει τάξη θα μας πάρουν με τις πέτρες!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ανοικτός σε κάθε πρόταση που θα βελτιώσει τις διαδικασίες για την…

αποκατάσταση της διαφάνειας στη χώρα μας, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Πρόκειται, τόνισε, για μία υπόθεση που δεν θα την κερδίσει μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά όλοι οι βουλευτές για το καλό του έθνους.

 

Επιπλέον, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε: «Απαίτησή μας ήταν να διαλευκανθεί η υπόθεση των ομολόγων, αλλά δική σας απάντηση ήταν να απολύσετε τον έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει τη διερεύνηση, τον κ. Ζορμπά». «Βοηθήστε λοιπόν να ξεκαθαρίσουν αυτές οι τεράστιες πληγές που αφήσατε πίσω σας για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στη χώρα… να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας … αν δεν μπει τάξη στη χώρα, αν δεν υπάρξει ευνομία, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες. Απαιτώ κ. Σαμαρά τη συμβολή σας στα θέματα αυτά και τις προτάσεις σας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

 

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει εξηγήσεις στο ΕΛΚ για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

 

«Θα είχε ενδιαφέρον κ. Σαμαρά να μας μεταφέρετε τις αντιδράσεις τους, πείστε τους ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχαν τεράστια ελλείμματα, ούτε χρέη, ούτε σπατάλη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Απαντώντας, στο κάλεσμα του κ. Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις στο ΕΛΚ για τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, σημείωσε ότι πρέπει πρώτα ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις «στους 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν κάνει ανάλογη ερώτηση» με τη δική του.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό η Βάσω Παπανδρέου και ακόμη δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την αλλαγή των κανόνων διαπραγμάτευσης των ελληνικών ομολόγων από την ΤτΕ.

 

Ο Κ. Σαμαράς γνωστοποίησε ότι σε λίγες μέρες η ΝΔ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για το ευρύτερο ζήτημα της οικονομίας.

 

Κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω ποιος έχει τη μύγα και ποιος μυγιάζεται αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν έστελνε στην ΕΕ πριν τις εκλογές ότι το έλλειμμα ήταν 6% όταν το βρήκαμε 12%».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε