Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Κόντρα” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την επιστολή Μητσοτάκη στο ΕΣΡ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να μην “προχωρήσει καμία διαδικασία, λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον” ζητά με επιστολή του στο ΕΣΡ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, πως με την επιστολή του αυτή, ζητά “εμμέσως πλην σαφώς, να μην προχωρήσει το Συμβούλιο στην διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών με το νόμο Παππά.” και τον εγκαλεί γιατί “ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας”.

Σε απάντησή της η Νέα Δημοκρατία ανέφερε: “Μαθήματα συνταγματικότητας από την Κυβέρνηση που με έναν αντισυνταγματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό δεν δεχόμαστε.
Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με σεβασμό την συνταγματική τάξη. Καμία διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί, πριν το ΣτΕ εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του “νόμου Παππά”.

Όσο κι αν η Κυβέρνηση προσπαθεί, οι πολίτες δεν ξεχνούν τον αποτυχημένο Υπουργό – καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά. Τα καθεστωτικά σχέδια του κ. Παππά και των φίλων του δεν θα επιτρέψουμε, ως Νέα Δημοκρατία, να εξυπηρετηθούν σε βάρος του Ε.Σ.Ρ.”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια επανήλθε, εξαπολύοντας και πάλι “βέλη” κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Το μόνο που την απασχολεί είναι το πώς θα γίνει αρεστή στους καναλάρχες.

Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, οι συχνότητες αποτελούν σπάνιο δημόσιο πόρο, και άρα δεν μπορούν να είναι απεριόριστες. Επίσης, ότι η  ανάγκη να  ξεκινήσουν άμεσα και τάχιστα  οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν αποτελεί μόνο πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτυπώνεται σαφέστατα και από το ίδιο το ΣτΕ, το οποίο ζητά να τερματιστεί, επιτέλους, ένα καθεστώς παρανομίας που διαρκεί ήδη 27 χρόνια.

Είτε αρέσει, είτε όχι, στη ΝΔ και στους φίλους της, αδειοδότηση θα γίνει, τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο, υπέρ των πολιτών,  θα υπάρξει. Ας το πάρουν πια απόφαση.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε