Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κόντρα Χρυσοχοϊδη-Καρατζαφέρη στη Βουλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μήλον της έριδος ο Χιλιανός που κακοποιήθηκε από αστυνομικούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη για την χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Χιλιανό που κακοποιήθηκε από αστυνομικούς.

“Έχουμε δικαίωμα να δώσουμε άσυλο ακόμα κι αν προέρχεται από μια δημοκρατική χώρα, όπως Χιλή. Θα δούμε σε τι καθεστώς προστασίας θα τεθεί ο κρατούμενος” απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που εξήγησε ότι η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας απέδειξε ότι ο Χιλιανός βασανίστηκε από αστυνομικούς με τρόπο που κινδύνευσε η ζωή του,γι’ αυτό και τους παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.

“Πρέπει η δικαιοσύνη να δικάσει αυτούς του βάρβαρους. Τέτοιου είδους πολιτικές δεν αρμόζουν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες. Κι εμείς ήρθαμε για να τις αλλάξουμε και όχι για να παρακολουθούμε μερικούς επίορκους που έχουν βάρβαρα ένστικτα. Πρέπει να σεβόμαστε τα ατομικά δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κυρίως ανυπεράσπιστους ανθρώπους και μετανάστες” ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Όταν πήρε τον λόγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι προκαταλαμβάνει τη δικαιοσύνη. “Είστε υπουργός και όχι δικαστής. Δημουργείτε ένα τεράστιο διπλωματικό θέμα γιατί θέλετε να κάνετε δημόσιες σχέσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέληξε: “είστε προστάτης της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί των 700 και 800 ευρώ δεν επιτρέπουν αυτή τη συμπεριφορά εκ μέρους σας”.

Δύο έρευνες για ξυλοδαρμό στο τμήμα Ακροπόλεως
Ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό 

Τέλος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδής του απάντησε ότι “δεν είναι κανείς ιδιοκτήτης της αστυνομίας για να μπορεί να μιλάει εξ ονόματος της κι εσείς έχετε αυτή τη τάση.Είμαι πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας και ο ρόλος μου είναι να εξασφαλίσω το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και στη χώρα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε