Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κόντρα για τις μίζες στα υποβρύχια

”Πόλεμος” δηλώσεων για την προμήθεια υποβρυχίων ξέσπασε μεταξύ του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ και του υπουργού Δικαιοσύνης.
 

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για την διερεύνηση του σκανδάλου των υποβρυχίων και ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη ο σχετικός φάκελος και συνεπώς ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ είτε αγνοεί την κοινοβουλευτική διαδικασία ή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης : ”Η δικογραφία δεν έχει φτάσει καν στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς βρίσκεται στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος και τη μελετά. Είναι προφανές ότι καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί από την κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προτού ο φάκελος διαβιβαστεί αρμοδίως στη Βουλή. Όταν αυτό συμβεί η κυβέρνηση και η Κ.Ο, θα αναλάβουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης”.
 
Στη συνέχεια ο κ. Καστανίδης επιτέθηκε προσωπικά στον κύριο Μιχελάκη : ” Στο ενδεχόμενο ο κ. Μιχελάκης να έχει πέσει θύμα κακής πληροφόρησης του συνιστώ πριν από κάθε επίσημη τοποθέτησή του να ελέγχει τις πηγές του. Αν δε αυτές είναι αρμόδιες εισαγγελικές ή ανακριτικές αρχές, αυτές οφείλουν στο πλαίσιο του καθήκοντός τους να αποκαταστήσουν δημόσια την αλήθεια”.
 
Ανακοίνωση εξέδωσε ο επιχειρηματίας Α.Αβατάγγελος για τα δημοσιεύματα περί “μαύρου” χρήματος : “Αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, και τα οποία μνημονεύουν μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Μονάχου, σύμφωνα με την οποία φέρομαι ως διαβιβαστής χρημάτων προς μέλη Υπουργείου, Δημοσίων Υπηρεσιών, Κυβερνητικών Στελεχών και προς το Πολεμικό Ναυτικό, θα ήθελα να παραθέσω τα ακόλουθα:
Ουδεμία απόφαση του Ειρηνοδικείου Μονάχου υπάρχει, αλλά πρόκειται για κατάθεση μάρτυρα, υπαλλήλου της MAN Ferrostaal, κατά τη προβλεπόμενη διαδικασία της Γερμανικής Ποινικής Δικονομίας, η οποία επιλεκτικά χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων καταθέσεων.
Επιθυμώ τέλος, να επαναλάβω ακόμη μια φορά, ότι ουδεμία σχέση ή συναλλαγή είχε η εταιρία Dolmarton Associated A.E. με το Ελληνικό Δημόσιο ή με φορείς αυτού, και ότι το σύνολο των χρημάτων που έλαβε, στα πλαίσια της συμβάσεως της με την εταιρία MAN Ferrostaal, αποτελούσε αμοιβή συμφωνηθείσα με βάση την επιτυχή ολοκλήρωση της.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε