Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κόντρα στη Βουλή για το ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Υψηλοί τόνοι στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και των εισηγητών των κομμάτων κατά τη συζήτηση των άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, αναρωτήθηκε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί ιδεολογικά σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο που αποσύρει την εγγύηση του κράτους από την καταβολή των συντάξεων.
 
«Παραδοθήκατε είπε άνευ όρων στην τρόικα, δεν έγιναν διαπραγματεύσεις για την κοινωνική συνοχή», είπε χαρακτηριστικά και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί ελπίζοντας σε κάποιες αλλαγές.
 
«Εμείς κάνουμε διάλογο, ακόμα και στο εσωτερικό μας, δεν φοβόμαστε τις δημοκρατικές συγκρούσεις, ενσωματώνουμε τις διαφωνίες μέσω διαδικασιών σύνθεσης» ανέφερε ο Λοβέρδος κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν έχει καταλήξει στο ποια άρθρα συμφωνεί.
 
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, καταλόγισε αδυναμία στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι προχωρά σε έγκλημα εις βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων.
 
Έκανε λόγο για αναχρονισμό με το να καταργούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά και να μειώνονται οι συντάξεις.
 
Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κανένα άρθρο υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσιωτάκης. Ακόμα και να συμφωνούσαμε σε κάτι μικρό –είπε- είναι ντροπή να το ψηφίσεις και να εμφανίζεσαι ότι υπάρχει συναίνεση σε αυτό το νομοσχέδιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε