Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Κόψε τα Θρησκευτικά” θα ζητήσει ο Ιερώνυμος από τον Αλέξη Τσίπρα!

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

– Συνάντηση εδώ και τώρα με τον πρωθυπουργό ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος
– Το ραντεβού κλείστηκε για απόψε στις 19:30
– Ο κ. Ιερώνυμος θα ζητήσει να αποσυρθεί το μάθημα των Θρησκευτικών!
– Μετά τον Αλέξη Τσίπρα ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντήσει και τον Πάνο Καμμένο
 

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στην Εκκλησία και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, τον οποίο η Ιεραρχία παρακάμπτει και ζητά ακόμη και σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία! Για το ίδιο θέμα ζητήθηκε συνάντηση και με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, με τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του newsit.gr, το dogma.gr αναφέρει πως η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό θα γίνει απόψε στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε, η Ιερά Σύνοδος ζήτησε η συνάντηση να γίνει εντός της ημέρας. Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Μεσογαίας Νικόλαος, και ο Νομικός Σύμβουλος της Συνόδου κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως αναφέρει το dogma.gr θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά στα σχολεία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεραρχίας, οι ιεράρχες «κατέληξαν ομοφώνως στο να ζητηθεί συνάντηση του Μακαριωτάτου μετά του κ. Πρωθυπουργού εντός της ημέρας προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις και την σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών. Επίσης για το ίδιο θέμα έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνο Καμμένο. Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος».

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Συνέχεια στο πολύ κακό κλίμα ανάμεσα στην εκκλησία και στην κυβέρνηση είχε δώσει το πρωί, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης. Ο κ. Κονιδάρης επι της ουσίας είπε ότι πλέον ο Αρχιεπίσκοπος δεν αναγνωρίζει τον υπουργό Παιδείας, αφού είπε ότι ο Μακαριότατας δεν συζητά με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών.

Είπε ακόμα ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκανε καμία αναφορά στην ομιλία του σε Δημοψήφισμα» και πρόσθεσε: «Άλλος ο βηματισμός του Χριστόδουλου και άλλος του Ιερώνυμου».

Μίλησε επίσης για «αντικληρικανιστές» που μεταφέρουν στην Ελλάδα ό,τι «πιθηκιστικά» μοντέλα επικρατούν σε άλλες χώρες. «Η Εκκλησία», είπε, «ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας και αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι ο σεβασμός του Συντάγματος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε