Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Κωστής Στεφανόπουλος: Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κωστής Στεφανόπουλος: Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με ένα μήνυμα στο twitter και μία επίσημη δήλωση αποχαιρέτισε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον ίδιο τρόπο επέλεξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος.

«Ο Κ. Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός & πολύ καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε και επίσημη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δήλωση χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα. Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια από όλο το πολιτικό φάσμα

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος τίμησε την Ελλάδα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ταυτίστηκε με το ήθος, τη σοβαρότητα, τη συναίνεση. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

 

 

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος, “έφυγε” στα 90 του. Κατέκτησε με το ήθος του, την εκτίμηση φίλων κ αντιπάλων. Υπήρξε άξιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος. Ένας καλός Έλληνας. Δεν υπέκυψε στον ευτελή λαϊκισμό. Γι’ αυτό δεν ψηφίστηκε. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του» έγραψε ο Στέφανος Μάνος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε