Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Κούρεμα” των δανείων ιδιωτών ζητά ο Φ. Κουβέλης

“Κούρεμα” των δανείων ιδιωτών ζητά ο Φ. Κουβέλης

Την ανακούφιση των ιδιωτών από τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες και λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην αποπληρωμή τους, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την περιοδεία του σήμερα στη Χίο.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει διατυπώσει από τον Δεκέμβριο του 2011 ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ανακούφιση των ιδιωτών από τα δάνεια στις τράπεζες, με ρυθμίσεις που θα προβλέπουν να μην υπερβαίνει η υποχρέωση μηνιαίας δόσης το 30% του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος και να παρατείνεται η απαγόρευση των πλειστηριασμών για μια τριετία.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προσέλθουν σε μια Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για τη λήψη μέτρων, όπως: η παραχώρηση περιόδου χάριτος χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, η μείωση του επιτοκίου και η παράταση της συμβατικής διάρκειάς του. Τα δε δάνεια ιδιωτών, για τα οποία έχει ήδη αποπληρωθεί ή θα αποπληρώνεται ισόποσο του δανειοδοτηθέντος κεφαλαίου συν ένα εύλογο κέρδος, θα πρέπει να διαγράφονται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε