Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κουρουμπλής: Η κεντρική πραγματικότητα στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Ο φυσικός σύμμαχος όλου του δημοκρατικού χώρου αυτή τη στιγμή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δημοκρατικός χώρος με την ευρεία έννοια», σημειώνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του με τίτλο: “Κάποιοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ασελγούν πολιτικά”.

Ειδικότερα, στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento», ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει ότι «ο ευρύτερος δημοκρατικός χώρος ανήκει στους πολίτες που γεννήθηκαν με μια αντιδεξιά-αντινεοφιλελεύθερη ιδεολογία γιατί πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος και την κοινωνική δημοκρατία, γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχουν πολιτικές που θα εμποδίζουν τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων». Για να τονίσει ότι «η κεντρική πραγματικότητα σε αυτόν τον χώρο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τα στελέχη του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου πρέπει να βρούμε κοινό κώδικα συνεννόησης, συνεχίζει ο υπουργός και με το βλέμμα εμμέσως πλην σαφώς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει: «δεν μπορεί να παίζουμε παιχνίδια αφήνοντας υπονοούμενα ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ». «Δεν γίνονται αυτά. Αυτά είναι πολιτικές ασέλγειες», υποστηρίζει, για να σημειώσει: «Η ΝΔ είναι ένα ακραιφνώς νεοφιλελεύθερο κόμμα που κλίνει προς την ακροδεξιά. Δεν μπορεί κάποιοι να σκέφτονται να συμμαχήσουν με τον φυσικό τους αντίπαλο και να βάλουν απέναντί τους τον φυσικό τους σύμμαχο».

Ο υπουργός ερωτήθηκε και για τα λεγόμενα “τσιγαράδικα”. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του έπραξαν στο έπακρο ό,τι θα μπορούσαν να πράξουν και πως «η όποια καθυστέρηση οφείλεται στον έλεγχο για το τι κουβαλούσε το πλοίο ή αν αυτό ήταν αλιευτικό ή φορτηγό». Είπε ότι τα τσιγάρα δεν ήταν λαθραία, βγήκαν νομίμως, είχαν νόμιμα παραστατικά, και ότι «το πώς μπήκαν στο πλοίο και πού πήγαιναν είναι άλλη υπόθεση». Σχολίασε ότι «το συγκεκριμένο θέμα το χειρίζεται ο καθένας όπως τον βολεύει και όχι με βάση τα πραγματικά γεγονότα» και κατέληξε επ’ αυτού: «Ας περιμένουμε την εισαγγελική έρευνα. Δεν μπορούμε όμως να συνδέουμε ανθρώπους και εταιρείες που δεν έχουν ευθύνη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε