Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κουτσούμπας προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε η μόνη κυβέρνηση που έφερε δυο μνημόνια!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Και από το βήμα της Βουλής καταγγέλλουμε στους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και στους άνεργους την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την επιδείνωση της ζωής του από τα νέα βάρη. Τα μέτρα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά για πέσει η αριστερή της μάσκα. Η κυβέρνηση της “Αριστεράς” είναι η πρώτη που θα έχει στο ενεργητικό της δύο μνημόνια. Όλες οι προηγούμενες ψήφιζαν ένα και έπαιρναν την άγουσα για τον πάγκο…” ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε ακόμα “ η κυβέρνηση μας λέει ότι δεν είναι ένα μνημόνιο αλλά μια συμφωνία διαρκείας, δηλαδή έχουμε ένα μνημόνιο διαρκείας…” και πρόσθεσε “το κακό δεν θα σταματήσει ένα δεν το σταματήσουμε. Καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Ο ξεσηκωμός πρέπει να είναι όχι στη Βουλή αλλά μέσα στο εργατικό κίνημα”

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κάλεσε τις εργατικές λαϊκές δυνάμεις “να σκεφτούν ταξικά, να μην παγιδευτούν στο απατηλό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι πέρασαν τα δύσκολα και ότι η ανάπτυξη κάτι καλό θα φέρει και για αυτούς. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην παγιδευτούν και στην ρητορεία της ΝΔ που έχει την ίδια αφετηρία”.

Χαρακτήρισε τα αντίμετρα “αλχημείες” και σημείωσε πως τα νέα βάρη “είναι από όλα και μεγάλα”. Αναρωτήθηκε “τι σόι είναι αυτή η αριστερά που ζητάει περικοπές στους ένστολους και να αγοράζουν μόνοι τους τα κράνη. Έχουν γονατίσει οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι ανασφάλιστοι και οι εργαζόμενοι. Δείχνετε ακόμα και το αντιλαϊκό σας πρόσωπο στην εκπαίδευση και κάνετε τους καθηγητές και δασκάλους στην ιδιωτική εκπαίδευση έρμαια στους ιδιοκτήτες και προειδοποίησε ότι “δεν θα αργήσει που θα ακουστεί η στεντόρεια φωνή των εργαζομένων και του λαού και δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε σαν του λαγού τα τέκνα…”

“Τα αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν θα επιφέρουν μόνιμη αβεβαιότητα και φτωχοποίηση. Δημιουργεί ένα συνεκτικό πλέγμα σκληρής αφαίμαξης του λαού. Και έχει το θράσος να καλεί τους εργαζόμενους να τα στηρίξουν κιόλας. Το πακέτο των αντιμέτρων είναι πακέτο που το θέλει το κεφάλαιο γι αυτό και τα στηρίζουν. Είναι μεγάλη κοροϊδία ότι αυτά τα αντίμετρα μπορούν να αντικαταστήσουν το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στο χρέος, είπε πως την κατάληξη της συμφωνίας ΔΝΤ και Γερμανίας θα την μάθουμε, αλλά η οποία λύση θα έχει και σειρά προϋποθέσεων. Το χρέος δεν πρέπει να το αναγνωρίσει ο ελληνικός λαός και να πληρώσει τα σπασμένα των άλλων. Να τα πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Ο λαός να ξέρει ότι θα το πληρώσει με νέα μέτρα. Δεν μας ξεγελούν ούτε μέτρα και αντίμετρα ούτε αυτά για το χρέος.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας επέρριψε ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ ότι “συνειδητά παραπλάνησε τον κόσμο ότι υπάρχει άλλη πολιτική” και πρόσθεσε ότι “σήμερα κάνει την βρώμικη δουλειά υπέρ του κεφαλαίου και με ποιο συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο”.  Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κλείνοντας την ομιλία του απεύθυνε “κάλεσε σε όλους και όλες που αγανακτούν που έχουν διάθεση να συγκρουστούν’ λέγοντας “πως ο πόλεμος είναι μαραθώνιος δεν τελειώνει με ένα ή δύο συλλαλητήρια” μάλιστα απεύθυνε ειδικό κάλεσμα στον κόσμο που πίστεψε τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αγανακτεί προκειμένου “να έρθουν και αυτοί να συζητήσουμε μέσα στο κίνημα για να πετάξουμε όσους ρουφάνε το αίμα του λαού”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε