Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κουβέλης: Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου

Κουβέλης: Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2013 | 12:50
Πρώτη δημοσίευση: 01.03.2013 | 12:48

Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης καθώς- όπως αναφέρει- με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου αφού με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
 
Αυτό αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε δήλωσή του για την Οικονομία και την ανασυγκρότηση του κράτους, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και τονίζει: «Οφείλουμε όλοι, και εδώ και στις Βρυξέλλες, να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σταθερότητα πρέπει να θεμελιωθεί στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει η πολιτική να στέρξει τους αδύναμους με ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να ανοίξει επιτέλους η αναπτυξιακή πορεία».
 
Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ακόμη ότι οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι εταίροι στο πλαίσιο της ΕΕ, και επισημαίνει ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνει με ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών και ρυθμίσεις διευκόλυνσης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ.
 
«Άλλο είναι η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του και επισημαίνει ότι για να παραμείνει η ελληνική κοινωνία ενωμένη πρέπει επειγόντως να απελευθερωθούν πόροι για αναπτυξιακά έργα και να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις.


Διαβάστε

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Το ΔΝΤ μιλάει για νέα μέτρα εκτός εάν υπάρξει αποτέλεσμα στους φόρους

Πιέσεις Τρόικας για μείωση κατά 150.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο

Δημόσιο: διαθεσιμότητα τώρα και απολύσεις σε μερικούς μήνες

   Διαδώστε αυτό το άρθρο