Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κουβέλης: Κάποιοι ήθελαν απο την αρχή να ξαναπάμε σε εκλογές

Κουβέλης: Κάποιοι ήθελαν απο την αρχή να ξαναπάμε σε εκλογές

Κάποιες δυνάμεις είχαν από την πρώτη στιγμή την επιλογή να πάμε σε εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά το ναυάγιο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η Δημοκρατική Αριστερά έκανε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να μην γίνουν νέες εκλογές και να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Κουβέλης περιέγραψε τις προτάσεις που κατέθεσε την περίοδο των διερευνητικών εντολών, υπογραμμίζοντας ότι κατέθεσε την πρότασή του για την οικουμενική κυβέρνηση, η οποία θα μπορούσε να στηρίζεται σε προγραμματική συμφωνία και φερέγγυα πρόσωπα και δυνάμεις που θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή του Μνημονίου.

Πρότεινα, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ότι στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να υπάρχει ρητή δέσμευση για την άμεση έναρξη αποδέσμευσης από το Μνημόνιο και προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να προωθηθούν μέτρα για την άρση των νόμων για τη μείωση των μισθών, τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, τη δέσμευση για την ανάπτυξη, την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Κουβέλης, δεν επήλθε συμφωνία στην πρότασή του που προέβλεπε, όπως εξήγησε, τη συμμετοχή στην κυβέρνηση τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ειδικότερα για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούσαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι στόχος του ήταν να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας και όχι το κομματικό συμφέρον και κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέληξε λέγοντας ότι από την αρχή, κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν επιλέξει την προσφυγή σε νέες εκλογές για να υπηρετήσουν το κομματικό τους συμφέρον.

Διαβάστε

“Τα σπάσανε” και πάμε σε εκλογές – Αύριο ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση -Βενιζέλος:Ο Καμμένος μας ζήτησε να τον στηρίξουμε να καταγγείλει το Μνημόνιο!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε