Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κραυγή αγωνίας της Προανακριτικής: Στελεχώστε το ΣΔΟΕ γιατί πόρισμα δεν θα βγει

Κραυγή αγωνίας της Προανακριτικής: Στελεχώστε το ΣΔΟΕ γιατί πόρισμα δεν θα βγει

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία θα ζητούν την άμεση στελέχωση του ΣΔΟΕ με επιπλέον προσωπικό, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ», θα στείλουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Για το απίστευτο «μπάχαλο» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι αδυνατούν να ελέγξουν τη φοροδιαφυγή μίλησε και σήμερα, κατά την συμπληρωματική κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ.

Τα μέλη της Επιτροπής, που άφωνα ακούν επί 2 ημέρες τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να αναφέρεται στις τραγικές ελλείψεις στο προσωπικό του Σώματος που έχει ως αποτέλεσμα, όπως κατέθεσε, την καθυστέρηση στην έρευνα που διενεργείται, αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία θα ζητούν την άμεση στελέχωση του ΣΔΟΕ με επιπλέον προσωπικό, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η έρευνα για τα 2.062 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα η Προανακριτική Επιτροπή επιμένει στην πρόταση που συζήτησε χθες, να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, ώστε οι τράπεζες να στείλουν επιτέλους στο ΣΔΟΕ τα στοιχεία που αφορούν στο άνοιγμα των λογαριασμών στους οποίους έχουν προχωρήσει. Στο ίδιος ύφος αναμένεται να είναι και επιστολή που θα αποστείλουν
στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Επιστολή αποφασίστηκε να λάβουν και οι οικονομικοί εισαγγελείς – κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης – στην οποία θα αναφέρεται ότι οι έλεγχοι πρέπει να επικεντρωθούν κατά προτεραιότητα στους 3 συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και στον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν τα πρακτικά της Προανακριτικής

Δύο πρώην συνεργάτιδες Παπακωνσταντίνου: Δεν ξέραμε τίποτα για τη λίστα

Οργισμένος ο Παπακωνσταντίνου – Θέλει γρήγορα Ειδικό Δικαστήριο για να λάμψει η αλήθεια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε