Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

«Κρυφή ατζέντα» στο ΥΠΟΙΚ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Κρυφή ατζέντα» στο ΥΠΟΙΚ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Νέα φορολογική επιδρομή» μετά τις εκλογές «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κρυφή ατζέντα» στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Κουμουνδούρου επικαλείται συγκεκριμένα τις συναντήσεις που είχαν αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Ζανιά και τον Γραμματέα του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, από τις οποίες, όπως υποστηρίζει προέκυψαν «αποκαλυπτικά δεδομένα».

Ιδιαίτερη εντύπωση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών «δεν αρνήθηκε την ύπαρξη «απόρρητων» επεξεργασιών-προτάσεων στο φορολογικό πεδίο, τις οποίες όμως για προφανείς λόγους (προεκλογική περίοδος) αρνήθηκε να κοινοποιήσει, γεγονός που συνηγορεί υπέρ ενός συγκεκριμένου, μνημονιακού σχεδιασμού για νέα φορολογική επιδρομή μετά τις εκλογές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι τα δεδομένα που μεταφέρθηκαν στα στελέχη του στη διάρκεια των συσκέψεων δεν συμβαδίζουν «με επίσημες και ανεπίσημες διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί πλήρους κατάρρευσης» και έρχονται σε πλήρη αντίθεση «με την καταστροφολογική προπαγάνδα των ημερών».

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει, από τις συσκέψεις προέκυψαν μεταξύ άλλων ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, τα φορολογικά έσοδα είναι πάνω από την πρόβλεψη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις συναντήσεις διαπιστώθηκε ακόμη ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2012 τα έσοδα είναι περίπου όσα και του 2011, ενώ ο φόρος που αντιστοιχούσε στις φορολογικές δηλώσεις του 2011 (χρήση 2010) ήταν 1,1 δισ., και το αντίστοιχο ποσό για το 2012 (χρήση 2011) είναι 5,1 δισ. ευρώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε