Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κρύφτηκαν και πάλι πίσω από την ασυλία

Κρύφτηκαν και πάλι πίσω από την ασυλία
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.01.2010 | 17:52
Πρώτη δημοσίευση: 20.01.2010 | 17:22

Από τις 7 αιτήσεις για άρση ασυλίας βουλευτών και οι επτά απορρίφθηκαν. Οι βουλευτές φαίνεται πως για άλλη μία φορά έσωσαν τους συναδέλφους τους.

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα για άρση των ασυλιών των βουλευτών Αρ. Ντινόπουλου (ΝΔ), Θ. Καράογλου (ΝΔ), Κ. Κόλλια (ΝΔ), Μ. Κατρίνη (ΠΑΣΟΚ), Γ. Ζιώγα (ΚΚΕ), Σ. Καλαντίδου (ΚΚΕ) και Γ. Μαρίνου (ΚΚΕ).

Για την άρση της ασυλίας του κ.Ντινόπουλου, 237 βουλευτές ψήφισαν κατά,υπέρ 3, ένας ψήφισε «παρών» και βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ο κ.Ντινόπουλος αντιμετώπιζε δίωξη για την δραστηριότητά του ως δημάρχου Βριλησσίων,για ενέργειά του που - κατά τις διευκρινίσεις που παρείχε στην Ολομέλεια - «αποσκοπούσε στη διεκδίκηση κάποιων εκτάσεων για τον δήμο». Ο βουλευτής ζήτησε μάλιστα,κατά την συζήτηση του νέου χάρτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να θεσμοθετηθεί κι «ένα είδος ασυλίας για τους αυτοδιοικητικούς, που σύρονται, πολλές φορές για 10 χρόνια στα δικαστήρια για αντίστοιχες ενέργειες».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ.Μαρίνος, διωκόταν για την συμμετοχή του σε συμβολική κατάληψη διοδίων.  Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 3 βουλευτές, κατά 237, ένας βουλευτής ψήφισε «παρών», ενώ υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου και Γ. Ζιώγας, αντιμετώπιζαν δίωξη για την συμμετοχή τους σε συγκέντρωση εργαζομένων εταιρείας παιχνιδιών. Οι αιτήσεις άρσης της ασυλίας τους βρήκαν 5 υποστηρικτές, 234 βουλευτές ενάντιους,ενώ υπήρξαν δύο «παρών» και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Καράογλου εκατηγορείτο για παράνομη είσοδό του σε γήπεδο, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, προκειμένου να αποτρέψει τον διαιτητή από το να τον διακόψει. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποσκοπούσε στην αποτροπή επεισοδίων που θα ακολουθούσαν, όπως είπε,τη διακοπή. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ψήφισαν 26 βουλευτές, κατά 193, «παρών» ψήφισαν 22 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κατρίνης εγκαλείτο για πλαστογράφηση εγγράφου και «απάτη ενώπιον Δικαστηρίου» κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά η εναντίον του προσφυγή είχε απορριφθεί απ’ το Εκλογοδικείο. 

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ψήφισαν 18 βουλευτές, κατά 213, «παρών» ψήφισαν 10 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Τέλος,υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κόλλια,κατηγορούμενου για «παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε αυτήν» ψήφισε ένας βουλευτής, εναντίον 237, «παρών» ψήφισαν 3 βουλευτές και υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook