Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κυπριακό – Αναστασιάδης: Κουτσομπολιά τα περί προστριβής μου με τον Κοτζιά

Κυπριακό – Αναστασιάδης: Κουτσομπολιά τα περί προστριβής μου με τον Κοτζιά
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2017 | 13:59
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2017 | 13:59

«Η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση που υπάρχει ενώπιον της διάσκεψης είναι η πρόταση που κατατέθηκε από τη δική μας πλευρά» τόνισε ο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας...

«Έχει γίνει περαιτέρω πρόοδος, χωρίς να σημαίνει ότι τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη.

«Είναι γνωστό ότι την 1η Δεκεμβρίου έλαβα μία απόφαση ευθύνης για να επιτύχω δύο στόχους: Να διαφανούν επιτέλους οι προθέσεις της τουρκοκυπριακής και κυρίως της τουρκικής πλευράς σε ό, τι αφορά στο εδαφικό και στα θέματα ασφαλείας», ανέφερε ο Ν. Αναστασιάδης, προσθέτοντας : «Για πρώτη φορά από το 1974 η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε χάρτη, όπου καταγράφεται σημαντικό κομμάτι επιστροφής εδαφών, καίτοι ο χάρτης δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες μας. Ο χάρτης αποτελεί τη βάση διαπραγμάτευσης».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισήμανε ότι «για πρώτη φορά συγκλήθηκε πολυμερής διάσκεψη για την Κύπρο με την Ε.Ε, όπου η Τουρκία ενεπλάκη για πρώτη φορά σε συζήτηση για τις εγγυήσεις και τα στρατεύματα κατοχής».

Για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων ο Ν. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι ο διάλογος στη Γενεύη αποτελεί «την απαρχή για εξεύρεση λύσης κατά τρόπο που η κατάληξη να είναι αυτή που προσδοκά ο Κυπριακός λαός». Επιπλέον, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι «η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση που υπάρχει ενώπιον της διάσκεψης είναι η πρόταση που κατατέθηκε από τη δική μας πλευρά».

Ο Νίκος Αναστασιάδης επίσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στην ελληνική κυβέρνηση για την αμέριστη στήριξη και την άψογη συνεργασία.

Ερωτηθείς εάν υπήρχε προστριβή με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, είπε «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κουτσομπολιά. Με τον κ. Κοτζιά και την ελληνική κυβέρνηση είμαστε σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση».

Τέλος ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής καταγράφονται. «Βεβαίως στο τέλος θα φανεί εάν θα βρει ανταπόκριση από τις άλλες πλευρές η πρότασή μας», τόνισε, προσθέτοντας: «άρχισε ένας διάλογος για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια. Η δική μας πρόταση είναι εφ όλης της ύλης, είτε στην ασφάλεια -εξωτερική και εσωτερική- είτε ακόμη και για τη διασφάλιση της συνταγματικής τάξης μετά τη λύση. Δεν υπάρχει θέμα καταληκτικής ημερομηνίας. Είναι η απαρχή του διαλόγου που τώρα ξεκίνησε. Είμαστε σε συνεχή διάλογο. Και όσο ο διάλογος παραμένει ζωντανός ελπίζω» δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Η υπογραφή Αναστασιάδη έκανε τη Μέρκελ να… ξεκαρδιστεί [vid] Η υπογραφή Αναστασιάδη έκανε τη Μέρκελ να… ξεκαρδιστεί [vid]
  2. Ο Αναστασιάδης έσπασε το σφυρί της Wall Street! [pics, vid] Ο Αναστασιάδης έσπασε το σφυρί της Wall Street! [pics, vid]
  3. Κοτζιάς: H Τουρκία του σήμερα ειναι η νευρική δύναμη που ήταν η Γερμανία του προηγούμενου αιώνα Κοτζιάς: H Τουρκία του σήμερα ειναι η νευρική δύναμη που ήταν η Γερμανία του προηγούμενου αιώνα
  4. Άδειασμα Κοτζιά σε Κατρούγκαλο: «Ο Έλληνας Υπουργος Εξωτερικών δεν μιλάει πριν τεθούν συγκεκριμένες αιτήσεις» Άδειασμα Κοτζιά σε Κατρούγκαλο: «Ο Έλληνας Υπουργος Εξωτερικών δεν μιλάει πριν τεθούν συγκεκριμένες αιτήσεις»
  5. Κρίσιμες επαφές Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ και τον σύμβουλο ασφαλείας του Τραμπ Κρίσιμες επαφές Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ και τον σύμβουλο ασφαλείας του Τραμπ
  6. Κυπριακό – Έιντε: Δυστυχώς δεν έχω τη μαγική φόρμουλα Κυπριακό – Έιντε: Δυστυχώς δεν έχω τη μαγική φόρμουλα