Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυπριακό: Επικεφαλής της ΕΕ ο Γιούνκερ

Κυπριακό: Επικεφαλής της ΕΕ ο Γιούνκερ

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα ηγηθεί της αποστολής της ΕΕ στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η ΕΕ θα έχει το ρόλο του παρατηρητή σε αυτή τη διάσκεψη.

Ωστόσο, ο Μ. Σχοινάς δεν ήταν ακόμα σε θέση να ανακοινώσει την πλήρη σύνθεση της αποστολής της ΕΕ στις 12 Ιανουαρίου, στη Γενεύη.

«Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θα μεταβεί στην Ελβετία αμέσως μετά τη Μάλτα», διευκρίνισε ο Μ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι οι λόγοι της παρουσίας της ΕΕ στις συνομιλίες για το Κυπριακό, σε ανώτατο επίπεδο, είναι προφανείς. «Υπάρχει σαφής εντολή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς, σημειώνοντας ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη διάσκεψη, καθώς αυτός βρισκόταν σε επαφή με τους δύο ηγέτες, όλο το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ζ. Κ. Γιούνκερ είχαν ορίσει τον Πίτερ Βανούφελ ως εκπρόσωπο της ΕΕ για να βοηθήσει στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Η Επιτροπή έχει επενδύσει πολύ χρόνο, προσπάθεια και πόρους, προκειμένου να βοηθήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα να φτάσει το επίπεδο συμμόρφωσης που απαιτεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, πρόσθεσε ο Μ. Σχοινάς.

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς εξέφρασε την εμπιστοσύνη της Επιτροπής στους δυο ηγέτες των κυπριακών κοινοτήτων, ότι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για την ολοκλήρωσή τους.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε