Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κυρ. Μητσοτάκης: “Υπάρχουν σκοτεινά και γκρίζα σημεία στην συμφωνία”

Η απόφαση, καλή ή κακή ελήφθη ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης και έχει πολλά σκοτεινά και γρίζα σημεία, είπε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα ήθελα να σας θυμίσω”, είπε ο κ.Μητσοτάκης, “ότι ο πρωθυπουργός έλεγε ότι μια αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα και τους πολίτες της.”

Και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθούν πολλές εξηγήσεις.

“Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα πως θα γίνει η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν γίνεται καμία μνεία στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται ότι οι μηχανισμοί πρέπει να ενισχυθούν όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει να εξηγηθεί. Υπάρχουν σκοτεινά και γκρίζα σημεία”, είπε χαρακτηριστικά.

“Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η απόφαση ελήφθη ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης”, πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε: “Η απειλή για μονομερή χρεοκοπία δεν έγινε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας αλλά από την κα Μέρκελ.”

Καταλήγοντας ό κ. Μητσοτάκης είπε: “Είναι βέβαιο ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί αυτή η πολιτική απέτυχε τραγικά. Θα έρθει προς ψήφιση μια νέα δανειακή σύμβαση η οποία θα προβλέπει και πάλι ότι θα πρέπει να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Το βασικό ερώτημα επανέρχεται και είναι με ποιόν τρόπο θα φτάσουμε στο πρωτογενές πλεόνασμα. Η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα δεν θα μας οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Mόνο οι εκλογές μπορούν να δώσουν λύση.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπανδρέου: Στο Δημόσιο οι τράπεζες που δεν αντέχουν το κούρεμα

Όταν η διαπραγμάτευση έφτασε στα όριά της – Σαρκοζί προς Νταλάρα: ποιος είσαι;

ΝΔ: Να δούμε πρώτα τη συμφωνία γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες
 

Η συμφωνία φέρνει κούρεμα του χρέους 50% και την τρόικα με το κλειδί του υπ. Οικονομικών στο χέρι – Μόνιμη επιτροπεία για την Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παπανδρέου: «Ο λαός θέλει αλλαγές, όχι εκλογές – Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας»

Ναι από την γερμανική Βουλή στο σχέδιο Μέρκελ – “Mόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα!”, ζητάει η καγκελάριος

Η νέα πρόταση των τραπεζών για το χρέος της Ελλάδας

“Διάγγελμα” Σαρκοζί στους Γάλλους – Τι θα τους ανακοινώσε

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε