Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κυρία Κονιόρδου, κυρίες και κύριοι του ΚΑΣ είστε κολλημένα μυαλά…

Κυρία Κονιόρδου, κυρίες και κύριοι του ΚΑΣ είστε κολλημένα μυαλά…

Αγαπητή κυρία Κονιόρδου, κυρίες και κύριοι του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), θα σας παρακαλούσα να διαθέσετε 55 εκατομμύρια ευρώ να διαφημίσετε τον Παρθενώνα και την Ελλάδα, να διαθέσετε επιπλέον χρήματα για να έρθουν στην Αθήνα 30 αστέρες του Χόλιγουντ, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό, καθώς και για τις δεκάδες δημοσιογράφους, που θα κάνουν ρεπορτάζ, τα οποία θα αναδεικνύουν το κάλος του Παρθενώνα και τη σημασία του για την Ελλάδα και το δυτικό πολιτισμό.

Μετά την απόφαση να απορρίψετε την προσφορά της Gucci, ελπίζω ότι θα έχετε τα απαραίτητα κονδύλια και προπαντός θα τα διαθέσετε, ώστε να προβληθεί η χώρα στο εξωτερικό. Προβολή που είναι εξόχως σημαντική από τη στιγμή, που ο τουρισμός έχει αναδειχθεί σε οικονομική ατμομηχανή για την έξοδο της πατρίδας από την οικονομική κρίση, τη μείωση της ανεργίας, τη βελτίωση των οικονομικών και της ζωής των πολιτών.

Εντάξει, εντάξει καταλαβαίνω ότι εσείς και πολλοί άλλοι θα βλέπετε τις τρίχες σας να ανασηκώνονται από ιερή αγανάκτηση.
Αισθάνομαι ήδη τα βέλη να έρχονται καταπάνω μου, ύστερα από το ανοσιούργημα που διαπράττω να ζητώ να διατεθεί ο Παρθενώνας για διαφημιστική προβολή, γιατί έτσι θα αυξηθεί ο τουρισμός.

Αλλά και εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να σας πω πολύ απλά, ότι είστε κολλημένα μυαλά με συντηρητική αρχαιολατρία, που θεωρεί ιεροσυλία οτιδήποτε άλλο πέρα από δική σας προσέγγιση για την πολιτιστική κληρονομιά, προσέγγιση που μυρίζει φορμόλη και αποστείρωση.

Τέλος, όσον αφορά σε διάφορα δημοσιεύματα, που κάνουν αναφορά στην αξιοπρέπεια, αναρωτιέμαι γιατί είναι αναξιοπρεπές να διατίθεται ο Παρθενώνας για διαφήμιση και είναι αξιοπρεπές (έτσι φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται το φαινόμενο όταν αυτό γίνεται αποδεκτό από την κοινωνία και εκείνους που απονέμουν εύσημα αξιοπρέπειας) να υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια να φάνε.

Αν κάνω λάθος, ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς της αξιοπρέπειας, που εξέφρασαν τη λύπη και την ευαισθησία τους για τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια κι΄ ύστερα …γύρισαν πλευρό να συνεχίσουν μακάριοι τον ύπνο τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε