Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλετε να καταστήσετε τον κ. Παππά απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ΝΔ και όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα αγωνιστούν να αποτρέψουν αυτό το θεσμικό “GREXIT” ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες.

“Το Σύνταγμα της χώρας παραβιάζεται κατάφωρα και οι ευθύνες σας είναι τεράστιες. Η κυβέρνησή σας έχει πει ψέματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Μια κουβέντα για τις κινητοποιήσεις. Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι απέναντί σας γιατί τους είπατε ψέματα. Σήμερα μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή και πίσω, αλλά στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

“Κανείς δεν διαφωνεί ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Εσείς όμως κύριε πρωθυπουργέ έχετε ένα σκοπό. Θέλετε να καταστήσετε τον κύριο Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ. Αφού έχετε φροντίσει να αδρανοποιήσετε πλήρως το ΕΣΡ. Σας υπενθυμίζω κύριε πρωθυπουργέ τι σας είπα σε κατ’ ιδίαν συνάντησή μας. Επιτρέψτε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, εκεί που ανήκουν κι εμείς θα ψηφίσουμε. Αυτό σας είπα”, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

 

“Δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος για να αντιληφθεί ότι το Σύνταγμα ρητά και κατηγορηματικά αναφέρεται στον έλεγχο του κράτους ο οποίος ασκείται αποκλειστικά από το ΕΣΡ. Γιατί μόνο 4 άδειες και όχι περισσότερες; Αν θέλατε να προάγετε την πολυφωνία θα φανταζόμουν ότι θα θέλατε όσο το δυνατόν περισσότερες άδειες. Αναφερθήκατε στο ευρωπαϊκό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά τα στοιχεία είναι λάθος”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού αλλά πάντα υπό τον έλεγχο της αρμόδιας αρχής.
Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι απέναντί σας. Όλη η παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντί σας Δυστυχώς η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός απειλούνται ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νομοθετείτε μόνο με ΠΝΠ. Καταργείτε πλήρως το ΕΣΡ με σκοπό να έχετε τον έλεγχο. Ο δρόμος που επιλέγετε είναι ολισθηρός. Είναι βέβαιο ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των Βρυξελλών. Αρκετά προβλήματα έχει η χώρα και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να αντιμετωπίζεται όπως η Πολωνία“.

“Από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, η εκάστοτε εξουσία έψαχνε τρόπους καταστολής της ελευθεροτυπίας”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της Γαλλίας επιτρεπόταν μία έκδοση, ωστόσο στο Παρίσι τέσσερις…

“Είδατε κάτι συμπτώσεις που δημιουργεί η ιστορία;” κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε