Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κυβέρνηση: «Λογικό το «μοίρασμα» της εθνικής κυριαρχίας όταν…»

Συνέχεια στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας που άνοιξε μετά τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου στο γαλλικό ραδιόφωνο έδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όταν ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος είναι κι εκείνος φεντεραλιστής Ευρωπαίος, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Παντελής Κάψης δεν έκρυψε πως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το «μοίρασμα» της εθνικής κυριαρχίας, έχει μια λογική!

«Η κυβέρνηση και όλοι είμαστε προσηλωμένοι στις διαδικασίες πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης και από τη στιγμή που μετέχεις σε διεθνείς οργανισμούς, είναι λογικό να υπάρχει «μοίρασμα» της εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Κάψης δε θέλησε να δώσει συνέχεια ούτε και στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, μετά από δηλώσεις του δεύτερου.

«Η γερμανική κυβέρνηση βοήθησε και βοηθάει και ελπίζουμε αυτό να αποτυπωθεί και στη γερμανική Βουλή», ήταν η διπλωματική του απάντηση. Η Μπούντεσταγκ συνεδριάζει στις 27 Φεβρουαρίου για να εγκρίνει το νέο πακέτο στήριξης που ενέκρινε την περασμένη Δεύτερα το Eurogroup για την Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα, επανέλαβε ό,τι είπε και το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό όσον αφορά στα νέα μέτρα που έρχονται από τον Ιούνιο! «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται και να προχωρήσουμε τις αλλαγές που απαιτούνται για να υλοποιήσουμε τη νέα συμφωνία. Κάναμε μεγάλο και αποφασιστικό βήμα, και τώρα πρέπει να προωθήσουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκλητικός Πάγκαλος: Κατανοώ τους συμπολίτες μου αλλά είμαι υπέρ της απώλειας κυριαρχίας

Ποιόν υπουργό ειρωνεύτηκε ο Ρέσλερ και τι απάντηση πήρε – BINTEO

Δεν είναι όλοι “Πάγκαλοι” – Απάντηση-χαστούκι του Έλληνα πρέσβη στους Αυστριακούς για τα νησιά μας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε