Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κυβέρνηση: Θα πείσουμε τους ευρωπαίους

Κυβέρνηση: Θα πείσουμε τους ευρωπαίους

   “Η κυβέρνηση έχει έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Ελλάδα

έχει αλλάξει πορεία, ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σκληρά αλλά αναγκαία και επαρκή μέτρα και προχωράει σε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές και διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος και τη λειτουργία τους”.

  Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πείσει όλους τους συνομιλητές της ότι δεν ζητά οικονομική βοήθεια από κανέναν.

  «Τα spreads ανεβαίνουν, όχι γιατί μιλάει η κυβέρνηση αλλά επειδή δεν υπάρχει αξιοπιστία,δεν υπήρχε αξιοπιστία της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο»,επισήμανε ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά.

   “Θεωρούμε αδιανόητο να μην δώσει τη στήριξή της η ΕΕ. Δυνατότητες υπάρχουν πολλές και σε πολλά επίπεδα, τις έχουμε εξετάσει, τις εξετάζουμε, θα ήμασταν ανεύθυνοι ως κυβέρνηση εάν εξετάζαμε και δεν ήμασταν έτοιμοι για όλες τις δυνατότητες”, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, σχετικά με το εάν παραμένει η δυνατότητα προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ.

 Τόνισε δε ότι “εμείς, όμως, θέλουμε το ζήτημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα να λυθεί μέσα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα”.

  Σχετικά με το εάν αλλάζει το κλίμα μετά τη χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ά. Μέρκελ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι προσδοκία και πεποίθηση της κυβέρνησης είναι ότι θα έχουμε την πολιτική στήριξη της Ευρώπης.

  Ακόμη,ο κ.Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνουν απλήρωτες συντάξεις και δώρα του Πάσχα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε