Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κυβέρνηση: Τμηματικά η δόση - Δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις την Δευτέρα - Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει - Καλύπτεται το ομόλογο της 16ης Νοεμβρίου

Κυβέρνηση: Τμηματικά η δόση - Δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις την Δευτέρα - Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει - Καλύπτεται το ομόλογο της 16ης Νοεμβρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.11.2012 | 17:08
Πρώτη δημοσίευση: 09.11.2012 | 16:36

- Στην Αθήνα επικαλούνται τις δηλώσεις του Προέδρου του Euroworking Group
- H Γερμανία θέτει ως προϋπόθεση να εκταμιευτούν τα χρήματα, να πάρει το πράσινο φως από την Βουλή της χώρας
- Εκπρόσωπος Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει το σεβασμό μας, αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς
- Ευρωπαϊοι αξιωματούχοι μιλούν πια ανοιχτά για νέο Eurogroup
- Δυο διαφορετικές εκδοχές από 2 υπουργούς στο ΙΔΙΟ υπουργείο!
- Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Την Δευτέρα περιμένουμε πολιτική δήλωση!
- Αναπληρωτής υπουργός του: Στερεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα!

Πρώτα ήταν η δήλωση Στουρνάρα ότι την Δευτέρα αναμένουμε πολιτική δήλωση για την Ελλάδα από το Eurogroup. Οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Και μετά, η δήλωση Σταϊκούρα, ότι  "Η κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους είναι οριακή".
Μιλώντας σε συνέδριο του Economist, ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε: "Το γεγονός αυτό δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία".

Δηλαδή δυο υπουργοί που υπηρετούν στο ίδιο υπουργείο μέσα σε λίγες ώρες εμφάνιζαν την Ελλάδα να θριαμβεύει στο Eurogroup και την Ελλάδα να πτωχεύει! Αδιανόητο!

Και ήρθε το μεσημέρι, και στην κυβέρνηση έσπευσαν να διαδώσουν όσα τους είπε ο Πρόεδρος του Euro-working Group, Τόμας Βάϊσερ για να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη.

Ο κ. Βάϊσερ, φέρεται να είπε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι ότι η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη.

Είπε επίσης ότι:

- Στο Eurogroup της Δευτέρας δεν αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα.

- Η δόση θα καταβληθεί τμηματικά μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Ο ίδιος είπε επίσης, ότι "η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου στις 16 Νοεμβρίου".

"Η ευρωζώνη έχει πλήρη συναίσθηση των περιορισμένων ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και της ανάγκης αναχρηματοδότησης χρέους στις 16 Νοεμβρίου", τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλα, τα προβλήματα δηλαδή δεν προκαλούνται από την Ελλάδα, αλλά από τις πολιτικές αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη.

Νωρίτερα, πάντως οι εκπρόσωποι Μέρκελ και Σόϊμπλε δεν περιέγραφαν καθόλου ρόδινα τα πράγματα για την Ελλάδα:

Η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε: "Όλες οι πλευρές γνωρίζουν καλά τον επείγοντα χαρακτήρα το θέματος", αλλά  "στη Γερμανία, πριν ο υπουργός Οικονομικών συμφωνήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος ή σε εκταμίευση δόσης, είναι απαραίτητη η έγκριση του κοινοβουλίου. Για αυτό και μια απόφαση την Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο να ληφθεί".

Σε ό,τι αφορά την έκθεση της τρόικας, η ίδια ανέφερε ότι αναμένονται σύντομα κάποια αποσπάσματά της, αλλά όχι το σύνολο της αξιολόγησης των δανειστών.

Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ψήφιση των μέτρων έκανε λόγο "αποφασιστικότητα και θάρρος" της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και "έχει την υποστήριξη και τον σεβασμό του Βερολίνου". "Με τα μέτρα η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανακτήσει την αξιοπιστία της", πρόσθεσε.

Αλλά έστειλε κι εκείνος ένα μήνυμα: "ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανία: Δε θα πάρετε ούτε ευρώ από την δόση τις επόμενες 15 μέρες! - Σταϊκούρας: Τα ταμειακά διαθέσιμα στερεύουν!

«Οι δανειστές δε θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τη Δευτέρα περιμένουμε πολιτική δήλωση - Ευρωπαίος αξιωματούχος: Θα χρειαστεί και άλλο Eurogroup!

N.Y.Times: Η Ελλάδα πίνει το κώνειο - Τα αγωνιώδη δημοσιεύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Παίζουν τις καθυστερήσεις για την δόση με αστείες δικαιολογίες - Σαμαράς και Στουρνάρας από Δευτέρα στις Βρυξέλλες

    Διαδώστε αυτό το άρθρο