Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κυβερνητικές πηγές: “Η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει η κυβέρνηση, καταλογίζοντας στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έχει πάρει οριστικά διαζύγιο με την αλήθεια και, «επειδή η πραγματικότητα δεν τους συμφέρει, βασίζονται μόνο στο ψέμα», συνεχίζοντας την «επιχείρηση κατατρομοκράτησης των πολιτών, ως ύστατο καταφύγιο αντιπολίτευσης».

Κυβερνητικές πηγές παραθέτουν συγκεκριμένα σημεία με τις «αλήθειες και τα ψέματα για την οικονομία» προκειμένου να αποκρούσουν την αντιπολιτευτική επιχειρηματολογία της ΝΔ, ενώ την καλούν «επιτέλους να πάρει θέση», αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, και ειδικότερα αν τάσσεται κατά των προσπαθειών της κυβέρνησης να αποκρουστούν οι ακραίες απαιτήσεις για μέτρα 4,2 δισ. ευρώ για το 2019 και αν εξακολουθεί να εκλαμβάνει την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως «ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς».

Σχολιάζοντας σημερινή συνέντευξη του «δεξιού χεριού του προέδρου της ΝΔ» όπως τον αποκαλούν, Τ. Θεοδωρικάκου, που έκανε λόγο για «επανεκκίνηση», οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η μόνη επανεκκίνηση που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτή της θατσερικής λαίλαπας, της καταστροφής του κοινωνικού κράτους, της εξαθλίωσης των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων που υπερασπίζεται η κυβέρνηση και τέλος των κερδών των ολιγαρχών φίλων του στην επιχειρηματική ελίτ της χώρας».

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ διαφημίζουν τη «Συμφωνία Αλήθειας», αλλά την ίδια ώρα επιβεβαιώνουν κάθε μέρα πως έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο με την αλήθεια και βασίζονται μόνο στο ψέμα». »Για τρίτη ημέρα», προσθέτουν, «συνεχίζουν την επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών ως ύστατο καταφύγιο αντιπολίτευσης. Αρνούνται πεισματικά να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα. Διότι, αυτή δεν τους συμφέρει, δεν εξυπηρετεί το καταστροφολογικό τους αφήγημα, ενώ αποκαλύπτει και τη γύμνια τους».

Για αυτό το λόγο, οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζουν:

“1. Για πρώτη φορά από το 2010 και σε αντίθεση με τα… success story (ο λογαριασμός για το 2014 έγραψε δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ), το πρόγραμμα όχι μόνο βρίσκεται εντός στόχων, αλλά η οικονομία κλείνει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

2. Την ώρα που η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τρομοκρατούσαν τους πολίτες πως θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης το 2016, η κυβέρνηση κατάφερε να διανείμει την υπεραπόδοση των εσόδων σε 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους και να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις των ακραίων εκ των δανειστών και της ίδιας της ΝΔ που λειτούργησε απροκάλυπτα ως φερέφωνό τους. Δυστυχώς για τη ΝΔ, αλλά ευτυχώς για τη χώρα, το ίδιο θα συμβεί και το 2017. Ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί και το πλεόνασμα θα επιστραφεί στην πραγματική οικονομία, για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και των ασθενέστερων στρωμάτων.

3. Η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική, η οποία κρίθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Επιλέγει να ξεχνά ότι η ίδια μαζί με το ΠΑΣΟΚ, νωρίτερα, είχαν δεσμεύσει τη χώρα με αυτοκτονικές υποχρεώσεις για πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030! Αυτό θα σήμαινε μέτρα 8 δισ. ευρώ μόνο για το 2016, αλλά απετράπη καθώς η σημερινή κυβέρνηση με τη διαπραγμάτευσή της κατάφερε να μειώσει τη δέσμευση των Σαμαρά – Βενιζέλου από το 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,5%! Αντίστοιχα για το 2017, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχαν δεσμεύσει τη χώρα ξανά με πλεόνασμα 4,5%, το οποίο μετά τη διαπραγμάτευση διαμορφώθηκε στο 1,75%, αποφέροντας δημοσιονομικό όφελος 2,75% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 5 δισ. ευρώ λιγότερα μέτρα. Αυτές ακριβώς τις απαράδεκτες δεσμεύσεις είναι που ξήλωσε και ξηλώνει μία προς μία η σημερινή κυβέρνηση.

4. Η ΝΔ συνεχίζει την αναπαραγωγή του ασύστολου ψεύδους πως η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% σε βάθος δεκαετίας. Δεν ισχύει και το ξέρει, αλλά συνεχίζει να επικαλείται προσχέδια κειμένων που δεν φέρουν καμία υπογραφή, μόνο και μόνο για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα και να καλύψει με ψέματα το στρατηγικό της αδιέξοδο. Πιστή στο δόγμα «ρίξε, ρίξε λάσπη. Όλο και κάτι θα μείνει».

5. Η ΝΔ, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ ανέβασαν την ανεργία από το 7% στο 27%, τολμά και μιλά για τις θέσεις εργασίας, την ώρα που μέσα σε δύο χρόνια η σημερινή κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειώσει την ανεργία κατά τέσσερις μονάδες.

6. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για συνέχιση της αποεπένδυσης που χαρακτήρισε τα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας πως το 2016 αυξήθηκαν κατά 3,3%. Ενώ το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους σημειώθηκε αύξηση άνω του 10% και το 2017 αναμένεται να σημειώσουν νέα αύξηση κατά 9,1%.

7. Στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται 300.000.000 ευρώ επιπλέον για τη στήριξη της υγείας και της εκπαίδευσης, 760.000.000 ευρώ για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, 250.000.000 ευρώ για την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και τη χρηματοδότηση της έρευνας, αλλά και προγραμμάτων παλιννόστησης νέων ερευνητών, 100.000.000 ευρώ για τη διευθέτηση στεγαστικών δανείων σε φτωχούς, οφειλέτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

8. Η ΝΔ πρέπει, επιτέλους, να πάρει θέση: Αφού θέλει να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση,

– Τάσσεται κατά των προσπαθειών της κυβέρνησης να αποκρουστούν οι ακραίες απαιτήσεις για μέτρα 4,2 δισ. ευρώ για το 2019;
– Εξακολουθεί να εκλαμβάνει την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως «ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς»;

9. Η ΝΔ θα πρέπει επίσης να έχει το θάρρος και να απαντήσει στους πολίτες:

– Τα φάρμακα, που σήμερα είναι στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (6,5%), θα τα εντάξει στον νέο συντελεστή 11% ή στο 22%, τους οποίους έχει εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης;

– Το ηλεκτρικό ρεύμα, που η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, σε ποιον συντελεστή θα ενταχθεί; Γιατί στελέχη τους μιλούν για ένταξη στο 22%. Έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ;

10. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύονται για φοροελαφρύνσεις με ισοδύναμα αόριστες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Τα ισοδύναμα του κ. Μητσοτάκη είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ (δήμους και Περιφέρειες), ενώ το «τσεκούρι» θα αφορά κυρίως στην παιδεία και την υγεία. Τομείς που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης και που τις τελευταίες ημέρες προκαλούν τα όψιμα κροκοδείλια δάκρυα της αντιπολίτευσης».

Οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρονται ειδικότερα και στους τομείς της δημόσιας παιδείας και υγείας, σχολιάζοντας ότι «αφού κατέστρεψαν επί δεκαετίες τη δημόσια υγεία και παιδεία, προς όφελος συμφερόντων των φίλων τους, έχουν το θράσος να εγκαλούν την κυβέρνηση που παλεύει για την αναστήλωσή τους με ενίσχυση του προϋπολογισμού του 2017 και προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού». Αναφέρουν συγκεκριμένα, ότι «σε αντίθεση με την καταστροφική πενταετία 2010 – 14 και τις 8.000 αποχωρήσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, από τον Οκτώβριο του 2015 έχουν αναλάβει υπηρεσία 3.551 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας» και ότι «ταυτόχρονα, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για την στελέχωση με επιπλέον 3.380 εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό επικουρικό προσωπικό, κ.α.) τους επόμενους μήνες».

Πέραν αυτών, συμπληρώνουν, «υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις και για την στελέχωση με επιπλέον 8.200 εργαζόμενους στην Υγεία» και συγκεκριμένα: «4.000 από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ ύψους 65 εκατ. ευρώ, για 12μηνη απασχόληση με πλήρη αμοιβή και εργασιακά δικαιώματα, και 4.200 που αφορούν μόνιμο προσωπικό, το υπόλοιπο από την προκήρυξη για τις ΜΕΘ και το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις εγκεκριμένες προσλήψεις που ορίζονται από τις πράξεις υπουργικού συμβουλίου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε