Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυβερνητικός αξιωματούχος: «Νομίζω ότι αύριο κλείνουμε!» – Δεν μας ζήτησε μέτρα το ΔΝΤ για το 2018

Κυβερνητικός αξιωματούχος: «Νομίζω ότι αύριο κλείνουμε!» – Δεν μας ζήτησε μέτρα το ΔΝΤ για το 2018

Υπό συζήτηση με τους θεσμούς παραμένει ακόμη το θέμα της δοσολογίας στα μέτρα στο ασφαλιστικό, καθώς το ΔΝΤ επιζητεί εφάπαξ περικοπή στην «προσωπική διαφορά» το 2019, ενώ η κυβέρνηση θέλει να τα «σπάσει» σε δύο δόσεις, το 2019 και το 2020.

Αυτό ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος παράλληλα διέψευσε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και δήλωσε πως δεν ισχύει ότι το Ταμείο ζητεί λήψη μέτρων από το 2018. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων βρίσκονται και οι επικουρικές συντάξεις, προκειμένου να είναι ηπιότερη η μείωση των κύριων συντάξεων. Ερωτηθείς δε εάν το ΔΝΤ θα αποσύρει τις σκληρές θέσεις του για αύξηση του ορίου στις ομαδικές απολύσεις και επαναφορά της ανταπεργίας, απάντησε ότι τα εργασιακά είναι πάντα ανοικτά έως ότου κλείσει όλη η συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η ελληνική αποστολή, στην οποία μετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, αναχωρεί περί τις 18.30 από την Αθήνα για τη Μάλτα, όπου αύριο διεξάγεται το άτυπο Eurogroup.

Κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκεί συζητήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «νομίζω ότι αύριο κλείνουμε». Σε σχέση με πιθανές επαφές στη Μάλτα με τους θεσμούς, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως είναι λογικό να υπάρξει κάποια συνάντηση πριν από το Eurogroup, ενώ μπορεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να θέλει να μεταφέρει κάτι στα εμπλεκόμενα μέρη μετά από τη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε