Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λ. Παπαδήμος στο υπουργικό: Συστήνει Κυβερνητική επιτροπή για καθημερινές συνεδριάσεις

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς και τα μέλη της κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να συγκροτήσει τις επόμενες μέρες Κυβερνητική Επιτροπή, με την οποία θα συνεργάζεται καθημερινά.

Συνεργασία και αλληλεγγύη, ζήτησε από τα μέλη της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, για να προχωρήσει η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

“Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο για να πραγματοποιήσουμε ένα δύσκολο έργο και χρειάζεται η συμβολή όλων”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδήμος και τόνισε ότι “τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μεγάλη προσπάθεια με καλό αποτέλεσμα για τη μείωση των ελλειμμάτων αλλά σήμερα έχει προκύψει ένα πιστωτικό πρόβλημα με την καταβολή της 6ης δόσης και την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας”.

Το λόγο στο υπουργικό συμβούλιο, που διήρκησε σχεδόν μία ώρα, πήρε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της νέας κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας και τις άμεσες προτεραιότητες που χρειάζονται. “Μέχρι την επόμενη Παρασκευή πρέπει να ετοιμάσουμε τον προϋπολογισμό”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας τον ρώτησε για το ύψος που αναμένεται να κλείσει το έλλειμμα για το 2011 και τι θα γίνει αν δεν κλείσει πλήρως η ανταλλαγή των ομολόγων, δηλαδή το λεγόμενο PSI. Ο κ. Βενιζέλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απάντησε ότι το έλλειμμα πρόκειται να κλείσει στο 8,9%, ενώ για το PSI απάντησε πώς αν δεν επιτευχθεί κατά 100%, τότε πιθανόν να υπάρξει “χρηματοπιστωτική τρύπα” που θα πρέπει να καλυφθεί.

Λίγο πριν από τη συνεδρίαση, ο κ. Παπαδήμος είχε ημίωρη συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το οικονομικό επιτελείο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς και τα μέλη της κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να συγκροτήσει τις επόμενες μέρες Κυβερνητική Επιτροπή, με την οποία θα συνεργάζεται καθημερινά, ενώ ζήτησε από τους υπουργούς σημειώματα, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που πιθανόν θα αναγνώσουν στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας, με στόχο η συζήτηση επ΄αυτών να ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη, καθώς, όπως επεσήμανε στο υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι “η ανασυγκρότηση και η ανόρθωση της χώρας είναι μονόδρομος για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση” και πρόσθεσε: “Όποιο στέλεχος ή κόμμα προσεγγίσει για δικό του όφελος την επόμενη μέρα, μικραίνει την προσπάθεια και την επιτυχία της”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργικό δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά με εντολή του νέου πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Αβραμόπουλος και Δήμας υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών – 4 στελέχη του ΛΑΟΣ σε υπουργεία

Λοβέρδος σε Ροντούλη: Τώρα με τα γομάρια είσαι στην ίδια κυβέρνηση

Ο Άδωνις, ο Ροντούλης και οι άλλοι νέοι υπουργοί

Αποκάλυψη Newsit – Παπαδήμος: “Τις αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε