Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΛΑΟΣ: Ζήτησε να ανακηρυχθεί ΑΟΖ

Ο κ, Καρατζαφέρης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, μίλησε για “λάθη πολλών δεκαετιών στην εξωτερική πολιτική”, αλλά και για “δικαίωση των θέσεων” του κόμματος του.

Να μην χάνει άλλο χρόνο η ελληνική κυβέρνηση και να προχωρήσει στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) χωρίς να την οριοθετήσει, πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι «η σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου -Ισραήλ θα πάψει την Τουρκία να είναι ενεργειακός μονόδρομος».

Παράλληλα πρότεινε επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής επισημαίνοντας την ανάγκη να είναι πιο πολυσυλλεκτική, καθώς τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα, δίνουν την δυνατότητα αυτή, όπως είπε, ενώ απέδωσε ατολμία στην κυβέρνηση στο να προχωρήσει σε πιο τολμηρά βήματα. Πρόσθεσε δε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφια που προχώρησε σε τολμηρές κινήσεις έφερε στο νησί τον Σαρκοζί και την Μέρκελ.

Ο κ, Καρατζαφέρης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, μίλησε για “λάθη πολλών δεκαετιών στην εξωτερική πολιτική”, αλλά και για “δικαίωση των θέσεων” του κόμματος του. Συμπλήρωσε δε δηκτικά, ότι σήμερα «με ευχάριστη έκπληξη άκουσα την εμπεριστατωμένη ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να κινείται στον ίδιο άξονα του ΛΑΟΣ».

«Δεχόμεθα παθητικά τα θέματα που βάζει η Τουρκία. Πρέπει να έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε εμείς τη πολιτική τροχιά των πραγμάτων και όχι να αφήνουμε την Τουρκία να ηγεμονεύει», επεσήμανε και πρόσθεσε: “Πρέπει σοβαρά και υπεύθυνα να χαράξουμε έναν εθνικό άξονα. Η Τουρκία έθεσε θέματα που μας δυσκολεύουν στην ΑΟΖ. Ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να ηγεμονεύσει στην περιοχή, βλέπει τον εαυτό του ως ένα νέο Νάσερ που θα ενώσει τον μουσουλμανικό κόσμο. Όταν έχουμε τον πλούτο κάτω από τα πόδια μας, την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα γιατί η χώρα μας δεν ανακηρύσσει την ΑΟΖ χωρίς να την οριοθετήσει; Τα πλεονεκτήματα είναι μεγάλα. Μεγαλώνει η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη παύει η Τουρκία να εξαπλώνεται », σημείωσε ο κ Καρατζαφέρης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζουν τα κόμματα όλη την αλήθεια για τα όσα συζητάει η κυβέρνηση, με την Τουρκία και ζήτησε να γίνει ενημέρωση γιατί, όπως είπε, «πρέπει να ξέρουμε τα πραγματικά περιστατικά για τα εξωτερικά θέματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε