Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ: Μέρκελ: “Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα επιτύχει” – “Η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της”, είπε ο πρωθυπουργός

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ: Μέρκελ: “Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα επιτύχει” – “Η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της”, είπε ο πρωθυπουργός

– Μόλις 24 λεπτά κράτησαν οι κοινές δηλώσεις
– Θα ακολουθήσει συνάντηση Μέρκελ – Παπούλια
– Οι διάλογοι με τον Αντωνη Σαμαρά και τους υπουργούς
– Το χρονικό της άφιξης στο αεροδρόμιο με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  λεπτό προς λεπτό τις δηλώσεις των δυο ηγετών.

ΩΡΑ 16.24 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΩΡΑ 16.23 ΣΑΜΑΡΑΣ Μένουν ακόμα διαρθρωτικά μέτρα να ληφθούν για να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική. Δεν λέω ότι είμαι ικανοποιημένος γιατί αυτό στην πολιτική μεταφράζεται ως εφυσυχασμένος.

ΩΡΑ 16.21 ΜΕΡΚΕΛ Εχουν υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό οι μεταρρυθμίσεις. Είναι μεγάλα βήματα όπως το φορολογικό και η Τοπικη Αυτοδιοίκηση. Νομίζω ότι θα πρέπει να βάλει κανείς την χώρα πάνω σε ένα νεο θεμέλιο. Δεν είμαι δασκάλα που έχει έρθει να δωσει βαθμούς αλλά θέλω να διαπιστώσω την πρόοδο. Δεν κάνω την δουλειά της τρόικα αλλά θέλω να διαπιστώσω τι βήματα έχουν γίνει.

ΩΡΑ 16.19 ΣΑΜΑΡΑΣ Η επίσκεψη της κας Μέρκελ αποδεικνύει ότι σπάμε μια διεθνή απομόνωση που υπήρχε εως σήμερα και λόγω των δικών μας σφαλμάτων. Η πολιτική δύναμη και η εικόνα μιας χώρας είναι αντίστοιχη με την αξιοπιστία της. Δεν είναι χαμένη υπόθεση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση.

ΩΡΑ 16.17 ΜΕΡΚΕΛ Ο στόχος είναι οτι είμαι σε θέση να κατανοήσω και να γνωρίσω αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Είμαι της άποψης ότι όταν οι άνθρωποι συζητούν μεταξύ τους επιλύονται τα προβλήματα καλύτερα. Μια εντατική επαφή οδηγεί σε επιτυχία για την κατανόηση των προβλημάτων. Για μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια εικόνα των πραγμάτων για μια ολόκληρη μέρα.

ΩΡΑ 16.15 ΜΕΡΚΕΛ Επόμενο βήμα είναι πως θα είναι τα αποτελέσματα του πορίσματος της τροικας. Πολλά μπορούν να γίνουν ακόμα.

ΩΡΑ 16.14 ΣΑΜΑΡΑΣ: Εχθρός μας είναι η ύφεση και αυτό που ζητάμε είναι το διακίωμα μετά από όλες αυτές τις θυσίες να πετύχουμε να βγούμε από την κρίση. Είμαι πεπεισμένος ότι ολοκληρος ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις προσπάθειες και τους αγώνες που κάνουμε. Θεωρώ δεδομένο ότι όλη η ΕΕ ενωμένοι κάτω από το κοινό μας νόμισμα θα θελήσουν να βοηθήσουν και την Ελλάδα αανγνωρίζοντας τις θυσίες του ελληνικόυ λαόύ και μια κυβέρνηση η οποία καθημερινά πετυχαίανει στόχους.

ΩΡΑ 16.13 ΜΕΡΚΕΛ Η έκθεση της τρόικας θα δείξει για την δόση. Ο έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η δόση είναι απόλυτα απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας. Θα κάνουμε κι εμείς ότι μπορούμε.

ΩΡΑ 16.11 ΜΕΡΚΕΛ Η Ευρώπη είναι μια Ηπειρος που χαρακτηρίζεται από ευημερία και μπορεί να στηριχθεί στην ανταγωνιστικότητα. Αυτό που ισχύει σήμερα για την Γερμανία είναι να υπάρξει η αντίστοιχη εκπαίδευση και κατάρτιση για να πάμε μπροστά.

ΩΡΑ 16.10 ΜΕΡΚΕΛ Εχουμε ένα κοινό νόμισμα που είναι το ευρω. Αναγνωρίζουμε όλοι μας ότι είμαστε στενά συνυφασμένοι οι μεν με τους δε. Αν ο ένας δεν είναι καλά δεν είναι και ο άλλος καλά. Εχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να παμε όλοι καλά. Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα επιτύχει.

ΩΡΑ 16.08 ΜΕΡΚΕΛ Υπάρχουν πρόοδοι. Οι τρέχουσες συναλλαγές έχουν μειωθεί. Ολα αυτά είναι θέματα που μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί

ΩΡΑ 16.07 ΜΕΡΚΕΛ Η task force είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τα κοινά προγράμματα. Συμφωνήσαμε ότι παράλληλα προς τις διαρθωρτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να υπάρξει έναυσμα για ανάπτυξη. Θέλουμε το Νοέμβριο να συμφωνήσουμε την μακροχρόνια προοπτική για τα επόμενα χρόνια ποιά με΄σα, ποιοί πόροι μπορούν να διατεθούν στην Ελλάδα. Τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει αναπτυξη.

ΩΡΑ 16.06 ΜΕΡΚΕΛ Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Ελλάδα και Γερμανία συνεργάζονται. δεν είμαστε οι εκπρόσωποι της τρόικας αλλα θα δώσουμε ώθηση στα διμερή μας θέματα. Είμαστε σε θέση να δραστηριοποιηθούμε στα διμερή μας θέματα.

ΩΡΑ 16.05 ΜΕΡΚΕΛ Η πορεία είναι δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο να την ολοκληρώσει η Ελλάδα. Να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας

ΩΡΑ 16.04 ΜΕΡΚΕΛ : Σας ευχαριστω για το ευγενικό καλωσόρισμα. Ηρθα ανταποκρινόμενη σητν πρόσκληση που μου απήθυνε ο πρωθυπουργός. Προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήαμτα. Η περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα. Εχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Εχουν γίνει βήματα προόδου. Καθημερινά υπάρχει πρόοδος.

ΩΡΑ 16.03 ΣΑΜΑΡΑΣ Οσοι πίστευαν ότι εκείνοι που πόνταραν ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει θα το χάσουν το στοίχημα που έβαλαν.

ΩΡΑ 16.02 ΣΑΜΑΡΑΣ Ηδη αναγνωρίζεται από όλους οτι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα. Το πιστοποιεί και η χθεσινή αναφορά του γιουρογκρουπ στην χωρα μας. Η καγκελάριος είναι από τους πρώτους ηγέτες που το αναγνωρίζουν και το αποδεκνύει η επισκεψή της στην Ελλάδα.

ΩΡΑ 16.01 ΣΑΜΑΡΑΣ Ο ελληνικός λαός ματώνει. δεν ζητάει χρήματα ή χαρες αλλά να σταθεί στα πόδια του. Η καγκελάριος έδειξε κατανόηση και σεβασμό στις θυσίες. Είπε ότι οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

ΩΡΑ 16.00 ΣΑΜΑΡΑΣ: Στις συνομιλίες μας κυριαρχη η ειλικρίνει αη αμοιβαία κατανόηση το πνεύμα συνεργασίας. Μπορούμε να ξεπεράσουμε και το ελληνικό και τα ευρωπαϊκά προβλήματα.
Είχα την ευκαιρία να πω στην καγκελάριο ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Βασικό είναι να βγει από την ύφεση και την ανεργία. Αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά – “Ωραίο γραφείο”, είπε η καγκελάριος – “Είναι αυτό που είχε και ο Κ.Καραμανλής”, απάντησε ο πρωθυπουργός

Η άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα – Η ελληνική σημαία…
 

Κ-Άγκελα… παντού για τη Μέρκελ! – Πότε και πως μπορείτε να κινηθείτε στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί

Όλο το πρόγραμμα της Ανγκελα Μέρκελ

Νίκος Ευαγγελάτος: Μεγάλο ρίσκο η απαγόρευση…

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ

Ικανοποίηση αλλά και καρφιά Στουρνάρα μετά το Eurogroup

Έρχεται με “κατανόηση” η Μέρκελ αλλά θα ζητήσει τα μέτρα

Η Μέρκελ και τα…όπλα της!

“Σκοντάφτει” ο Βενιζέλος στο όχι του Κουβέλη για να δουν τη Μέρκελ

«Έλληνες, έπρεπε να υποδέχεστε τη Μέρκελ με σημαιάκια»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε