Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας: Οι καναλάρχες δεν θα κάνουν ό,τι θέλουν! Θέλουμε κυβερνήσεις συνεργασίας – Συγκλόνισαν οι δημοσιογράφοι από Alpha και Star

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Με τη φράση: Πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει με κυβερνήσεις συνεργασίας ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
– Σκληρό ύφος για τις τηλεοπτικές άδειες: Το τζάμπα, το αερητζιλίκι και το νταβατζιλίκι πέθαναν!
– Οι καναλάρχες διαχειρίζονται δημόσιες συχνότητες, δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν!
– Οι ιδιοκτήτες σας, σας κλείνουν όχι εμείς είπε σε δημοσιογράφους από τον Alpha και το Star που συγκλονισαν με την αγωνία τους για την επόμενη μέρα
– “Έχουμε εξαγγείλει προγράμματα επιδότησης για τους 4 νέους καναλάρχες να προσλάβουν από τυχόν απολυμένους…”
– Για τον ανασχηματισμό: “Αν δείτε τον κ. Παππά να του πείτε ότι δεν θα αποφάσισει αυτός για το αν θα αλλάξει υπουργείο”
– Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπερασπιστή ενός παλιού συστήματος που είναι διαπλεκόμενο
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Με τη φράση “πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει με κυβερνήσεις συνεργασίας”, ολοκληρώθηκε στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε “γραφικό” τον Κυριάκο Μητσοτάκη που “ζητάει συνέχεια εκλογές”, και τον χαρακτήρισε “εκπρόσωπο ενός παλιού συστήματος, υπερασπιστή του παλιού, ενός συστήματος που είναι διαπλεκόμενο”.

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, σημειώνοντας πως τα έσοδα πάνε καλά παρά τις Κασσάνδρες. «Υπάρχει ένας οδικός χάρτης, που παρουσίασα χθες, σε δυο χρόνια να βγούμε από το πρόγραμμα» υπογράμμισε και τόνισε πως αν «θα υπάρξουν ελαφρύνσεις σε αυτό το διάστημα θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης και την πορεία των εσόδων».
«Μέσα στο ’17 σχεδιάζουμε τη διεύρυνση των απαλλαγών. Ο ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, για εισόδημα ως 9.000 ευρώ και για μέχρι 150 τ.μ. με αντικειμενική 250.000, αφορά 1 εκατ. ανθρώπους, έχουν απαλλαγή 50%. Αυτό αν έχουμε τη δυνατότητα θα το κάνουμε 100%» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Ο ΕΝΦΙΑ για το 30% των πολιτών μένει το ίδιο, για το 37% λιγότερο, για το 25% η επιβάρυνση θα είναι ως 10 ευρώ και υπάρχει και ένα 8% που επιβαρύνεται. Επανακαθορίστηκε ο ΕΝΦΙΑ γιατί θέλαμε να ελαφρύνουμε τους μη έχοντες».
Αναφερόμενος στη φοροφυγάδες, σημείωσε πως αν πλήρωναν θα είχαμε τη δυνατότητα για περαιτέρω ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Για τα εργασιακά, είπε πως «εμείς θα αξιοποιήσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο» και σε ερώτηση για τις μειώσεις των μισθών το 2012 , παρέπεμψε στις προηγούμενες κυβερνήσεις που την υπέγραψαν.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ανέφερε πως η κυβέρνηση χρειάζεται στο πλευρό της για τη διαπραγμάτευση και τους κοινωνικούς εταίρους. Επισήμανε πως από τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση δημιουργήθηκε ένα άλλο κλίμα στην ΕΕ, σημειώνοντας πως το στερεότυπο ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν, είναι τεμπέληδες, δεν πληρώνουν, άλλαξε και τόνισε πως τώρα αναδείχθηκε μια άλλη εικόνα, ενός λαού που πληρώνει άδικα τα σπασμένα των κυβερνήσεών του. Τώρα έχουμε τον Τσακαλώτο, είμαι αισιόδοξος, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις. Θα υπάρξουν οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά το μεγάλο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ, αυτό όμως, στηρίζεται και στην αξιωματική αντιπολίτευση».
«Δεν θα μείνουμε όμως εκεί, θα προχωρήσουμε και στο διαγωνισμό των περιφερειακών σταθμών και τον καθορισμό κανόνων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι να υπάρχει πλουραλισμός και αντικειμενική ενημέρωση. Οι τέσσερις σταθμοί θα χρησιμοποιούν τις συχνότητες εθνικής εμβέλειας, που είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να μπουν κανόνες και είμαστε αποφασισμένοι να τους βάλουμε».

 

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ όσα συνέβησαν στη ΔΕΘ στο live blog του newsit.gr
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε