Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Λαγκάρντ καλεί Παπανδρέου – Συνάντηση στις 20/09 στην Ουάσινγκτον

Από τις 17/09 θα είναι στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός όπου αναμένεται εκτός από τις κρίσιμες συναντήσεις με την ηγεσία του ΔΝΤ να δει και πολλούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο περιθώριο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

H πιο κρίσιμη απ’ όλες όμως θεωρείται όμως η συνάντηση που θα έχει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στην Ουάσιγκτον με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται οτι σε μία εβδομάδα, το ΔΝΤ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στην Ουάσιγκτον με θέμα την Ελλάδα και ζητά εκτενή ενημέρωση από τον Πόλ Τόμσεν.

‘Ολο το πρόγραμμα

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να φθάσει στην αμερικανική μεγαλούπολη το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και την επομένη θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των επαφών του με τον γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν.

Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με στελέχη σημαντικών εβραιοαμερικανικών οργανώσεων.

Eπίσης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων, με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής και άλλων περιοχών. Επίσης, θα παραστεί στην καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και στο γεύμα του γγ των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπανδρέου, έχει προσκληθεί σε γεύμα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το βράδυ της ίδιας μέρας (Δευτέρα 19 του μηνός) θα μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, που διοργανώνει το Foreign Policy Association. Όπως και πέρσι, θα έχει την ευκαιρία να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί προς τιμή του δεξίωση στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο, όπου θα παραστούν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αξιωματούχοι ομογενειακών φορέων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και άνθρωποι των τεχνών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε