Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Λαβράκι έβγαλαν από την αλληλογραφία Καρακώστα στην Εξεταστική για τη Siemens

«Εξαιρετικά σοβαρά» χαρακτηρίζουν τα έγγραφα που κατέσχεσε η Δικαιοσύνη από το ξενοδοχείο στον Κάλαμο όπου

διέμενε ο Παντ. Καρακώστας, και τα οποία επεξεργάζονται αυτή την ώρα από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Καμμένο, από τα κατασχεθέντα ντοκουμέντα προκύπτει συνεργασία από το 2005 στελεχών του ΟΤΕ και της εταιρείας αξιολόγησης «Pricewaterhouse Coopers».

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος, υπάρχει αλληλογραφία με την Cosmote για δημιουργία προϋποθέσεων καταπάτησης των οφειλομένων σε σχέση με τη Siemens, ενώ αποκάλυψε πως βρέθηκαν και off shore εταιρείες, μέσω των οποίων διακινούνταν χρήματα εταιρειών αξιολόγησης για να μη γίνει κοστολογικός έλεγχος.

Ο Κώστας Τζαβάρας προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και μίλησε για εμπλοκή και της Deutsche Telekom, που κατέχει σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΤΕ.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε συγκεκριμένα ότι στο κατασχεθέν υλικό «αποτυπώνεται μια δομημένη εγκληματική οργάνωση του Σκαρπέλη (πρώην Προέδρου ΟΤΕ), υπαλλήλων της «Pricewaterhouse Coopers και του Καρακώστα, ενώ κατήγγειλε ανοιχτά πως προκύπτουν και διασυνδέσεις με τη Deutsche Telekom.  προκειμένου να υπονομεύσουν συστηματικά τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, που είχαν σχέση με τη λειτουργία του ΟΤΕ και τις προγραμματικές συμβάσεις. Όπως είπε, προκύπτει, μέσω Καρακώστα, διακίνηση μίζας σε δεκάδες πρόσωπα και ζήτησε «να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρθηκε σε άλλο έγγραφο με ημερομηνία 2-5-2003, και δήλωσε ότι «οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις από το αρχείο του Καρακώστα επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο δεν είναι μαρίδα, αλλά είχε για χρόνια οργανικό ρόλο στο αμαρτωλό τρίγωνο OTE- Siemens – Intrakom.

Το τελευταίο έγγραφο αποδεικνύει ότι το τρίγωνο ήταν μάλλον τετράγωνο, με τη συμμετοχή της Deutsche Telekom και στη συνέχεια απέκτησε τον έλεγχο του ΟΤΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα φαξ της Deutsche Telecom προς τον τότε Πρόεδρο του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη – πριν η Γερμανική εταιρεία εξαγοράσει τον ΟΤΕ – από τον οποίο του ζητεί να βρει τρόπο ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ ΟΤΕ και T- Systems International και να υπάρξει μια συνάντηση για να γίνει καλύτερη συνεννόηση «των ιδεών σας και των απαιτήσεων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε