Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λεπτό προς λεπτό: Η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Ολη η κρίσιμη ομιλία του Γ.Παπανδρέου στους βουλευτές του κόμματός του.

ΩΡΑ 13.55 Ξέρουμε πως η ελληνική οικογενεια δοκιμάζεται. Πως τα οικονομικά όλων μας στενεύουν. Αλλά η πατρίδα μας αξίζει τις θυσίες μας, την υπομονή και την επιμονή μας.

ΩΡΑ 13.54 Το αγώνα αυτόν που δίνουμε τον δίνουμε μαζί. Μας ρωτούν με ποιούς είσαστε; Ποιοί είναι οι σύμμαχοί σας; Απέναντί μας είναι ένα συστημα νοοτροπιών που πρέπει να αλλάξει. Μαζί μας είναι αυτός ο έλληνας που ξέρει οτι πρέπει να αλλάξουμε. Από ένα βλημα προσφοράς του καθένα θα γίνουν 10 βηματα μπροστά.

ΩΡΑ 13.53 Δεν θα μετατραπούμε σε ΝΔ σε συνδικάτο συντεχνιών όπως είναι η ΝΔ.

ΩΡΑ 13.52 Η στρατηγική της ΝΔ παραμένει να ποντάρει στην αποτυχία της χώρας. Εξακολουθεί να προωθει ανέυθυνα παραμύθια για την σωτηρία της χώρας μας.

ΩΡΑ 13.51 Πολλοί έξω από αυτή την αίθουσα καραδοκούν για να αλλαξουν δήθεν οι πολιτικές εξελίξεις. Ο ελληνικός λαός ξέρει οτι οι εκλογές δεν είναι λύση. Θέλει να περάσουμε από αυτλή την κρίση με σταθερότητα. Εκλογές θα γίνουν το 2013 όπως έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

ΩΡΑ 13.49 Ο δικός σας ρόλος είναι πιο κρίσιμος από ποτέ. Είμαι περηφανος που εσεις ανεβάσατε ψηλά τον πήχυ των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Σας καλώ να δώσετε μια αποστωμοτική απάντηση σε όσους μας λοιδορούν. Οι βουλευτές έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα συνεχίσουν.

ΩΡΑ 13.46 Η υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου θα δημιουργήσει μια σαφή πορεία αλλαγών για την ανάπτυξη της χώρας μας. Φίλες και φίλοι της ΕΕ ο ελληνικός λαος ζει ενα δράμα τα τελευταάα 2 χρόνια όμως έχουμε πάρει την απόφαση να αλλάξουμε την χώρα μας.

ΩΡΑ 13.44 Σημαντικός λόγος για την ύφεση στην χώρα είναι ηα παρατεταμένη ανασφάλεια που δημιουργήθηκε εδώ και 9 μήνες. Ας αντιληφθούν όλοι οτι ένα τέτοιο κλίμα κάνει κακό σε μια χώρα, όσες αλλαγές και να κάνει στο εσωτερικό της.

ΩΡΑ 13.43 Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουμε δείξει με αποφασιστικότητα οτι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση.

ΩΡΑ 13.40 Καθήκον μας είναι να καλύψουμε τις αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους.

ΩΡΑ 13.36 Η συμφωνία του Ιουλίου πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης. Εχουμε δυστυχώς δει να δυναμώνουν πολλές αντιευρωπαϊκές φωνές. Εως και φωνές που καλλιεργούν τον ρατσισμό εναντίον της χώρας μας και άλλων.

ΩΡΑ 13.35 Κάποιοι παίζουν άθελά τους το παιχνίδι των χειρότερων κερδοσκόπων. Παραλάβαμε το 2009 έλλειμμα πάνω από 24 δις. Το 2010 με αποφάσεις και θυσίες των ελλήνων το έλλειμμα μειώθηκε στα 11,2 δισ. Περισσότερο από το μισό.

ΩΡΑ 13.34 Ματώσαμε, κάναμε πολύ δρόμο και θα είναι εγκληματικό στο τελευταίο σπριντ να μην κάνουμε την συμφωνία.

ΩΡΑ 13.32 Πόσες φορές στην ιστορία της Ελλάδας λοιδορήθηκαν όσοι είπαν την αλήθεια; Μπορεί να κέρδισαν εκλογές, να πέθαναν και στην ψάθα. Αυτούς διδάσκουν οι δάσκλαοι στα σχολεία. Ωρα να δώσουμε στην Ελλάδα πνοή και ανάσα και μπορούμε.

ΩΡΑ 13.31 Σ’ εμάς ο λαός έδωσε την εντολή να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Εμείς έχουμε καθήκον να εγγυηθούμε την προσπάθεια του ελληνικού λαού να βγεί η χώρα από την περιπέτεια.

ΩΡΑ 13.30 Ας κάνουν όσοι μας λοιδορούν τους ανήξερους για το πως έφτασε η Ελλάδα ένα βημα πριν την χρεοκοπία. Η ρεμουλά, η σπατάλη και ο νόμος του ισχυρού τελείωσαν.

ΩΡΑ 13.29 ΑΡΧΙΣΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε