Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λεβέντης: Ο Μητσοτάκης παίρνει βουλευτές από δω κι από κει

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από τη Λάρισα όπου μίλησε σε ημερίδα το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις στελεχών του, στις εκλογές, αλλά και στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο κ. Λεβέντης, συνέδεσε τις αποχωρήσεις και διαφοροποιήσεις στελεχών τού κόμματος του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Να ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως το να παίρνει βουλευτές από εδώ και από εκεί, μπορεί αυτό να του γίνει μειονέκτημα και όχι πλεονέκτημα» και τόνισε ότι «το ζητούμενο στην πολιτική είναι το ήθος».

Ο κ. Λεβέντης θεώρησε πως οδηγούμαστε σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ σχετικά με τη στάση του κόμματός του μέχρι τότε, είπε πως θα φέρει μπροστά στις ευθύνες τους τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επόμενες ομιλίες μου στη Βουλή θα οδηγήσουν στην κατακόρυφη απογείωση του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέροντας ότι θα επιχειρήσει να φέρει προ των ευθυνών τους τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους απέναντι στην πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.

«Θα τους προειδοποιήσω και θα τους περιγράψω αυτά που θα συμβούν στο άμεσο μέλλον και θα τους χρεώσω την πλήρη ευθύνη των καθυστερήσεων. Την οικουμενική λύση δεν την στήριξα από καπρίτσιο, αλλά γιατί όλοι στο εξωτερικό μου έλεγαν πως με κυβέρνηση 152 βουλευτών κανείς επενδυτής δεν θα έρθει» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην ομιλία του.

Εξάλλου, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως οδεύουμε σε μια νέα κατάσταση σχετικά με το θέμα της ευρωζώνης, ενώ τόνισε πως στην Ελλάδα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. «Οδηγούμαστε σε μια κατάσταση όπου επτά με οκτώ χώρες θα παραμείνουν στο ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες θα επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα και αυτό είναι ολέθριο» είπε και συμπλήρωσε πως «πρέπει γρήγορα να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις για να μην υπάρξουν άσχημα αποτελέσματα».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών ο κ. Λεβέντης, είπε πως τα πράγματα έτσι όπως οδηγούνται είναι επικίνδυνα. «Πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι πολεμικές παραγγελίες. Θα φέρω πρόταση άμεσα να γίνει παραγγελία- “μαμούθ” και σε αεροπλάνα και πυροβόλα για τον Έβρο. Ας είμαστε πεινασμένοι και άνεργοι, πάνω από όλα είναι η περιφρούρηση του εδάφους μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, ενώ αναφέρθηκε και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας καλώντας τον να είναι προσεκτικός γιατί «είμαστε μια μικρή χώρα και οι μεγάλες δυνάμεις δεν μας στήριξαν ποτέ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε