Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λίστα Λαγκάρντ: Νόμιμη η αξιοποίησή της, σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές

Λίστα Λαγκάρντ: Νόμιμη η αξιοποίησή της, σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές

– Γιατί ο Στουρνάρας αμφισβητεί την λίστα Βενιζέλου και ζητεί νεα από την Λαγκάρντ
– Πως οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί γέμισαν τα κρατικά ταμεία με τα λεφτά των φοροφυγάδων
– Στην Βουλή όλοι οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν αξιοποιήθηκε η λίστα

Το τελευταίο 24ωρο όλη η Ελλάδα σέρνεται πίσω από μια λίστα. Μια λίστα η οποία θα μπορούσε ίσως να είχε παίξει καταλυτικό ρόλο για το μέλλον αυτής της χώρας αν είχε “αξιοποιηθεί” όπως θα έπρεπε.

Η Ελλάδα σέρνεται πίσω από μια λίστα σε επίπεδο κουτσομπολιού και μόνο! Και όχι στην ουσία.

Η ουσία θα ήταν εκείνοι που την πήραν στα χέρια τους να την ξεσκόνιζαν – είτε ήταν νόμιμη είτε ήταν παράνομη – και να αρχίσουν ελέγχους.

Δεν θα ήταν απαραίτητο να επικαλεστούν την λίστα για να πιάσουν τους μεγαλοφοροφυγάδες! Όχι! Έτσι, όπως το ΣΔΟΕ προαναγγέλει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε νησιά, σε ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών, έτσι οι επικεφαλής του θα μπορούσαν να διατάξουν τους υπαλλήλους της υπηρεσίας να ξεκινήσουν ελέγχους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!

Έτσι, όπως οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ μπαίνουν ακόμα και σε σπίτια πολιτών και συλλαμβάνουν εκείνους που φοροδιαφεύγουν θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και μ’ εκείνους που αναφέρονταν στην λίστα.

Ποσώς ενδιαφέρει την κοινή γνώμη αν μια γυναίκα που φέρεται να είναι στην λίστα έχει εισόδημα 30.000 ευρώ και καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ! Ε, και;

Είναι το λιγότερο υποκριτικό για να μην πάμε ένα βήμα παραπέρα και το χαρακτηρίσουμε ύποπτο να γνωρίζουν τόσοι άνθρωποι την ύπαρξη αυτής της λίστας και να μην έχει κουνηθεί φύλλο!

Όταν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα υποσχόμαστε πάνω από ένα δις, από που ακριβώς θα προκύψει αυτό; Θα φταίνε οι κακοί εφοριακοί; Οι υπάλληλοι που δεν κάνουν την δουλειά τους;

Νόμιμη η αξιοποίηση της λίστας

Σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγες το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει την αξιοποίηση της λίστας, παρότι είναι προϊόν υποκλοπής, καθώς ενδέχεται να περιλαμβάνει και καταθέτες που ελέγχονταν για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος. Υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις οποίες η λίστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Πως “τα πήραν” από τους φοροφυγάδες σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία

Στην Γαλλία τον Αύγουστο του 2009 ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Ερίκ Ουέρτ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Σαρκοζί είχε στα χέρια της μια λίστα με 3.000 γάλλους μεγαλοκαταθέτες σε ελβετική τράπεζα. Οι γαλλικές οικονομικές αρχές ξεκίνησαν ελέγχους ζητώντας περισσότερα στοιχεία από την τράπεζα χωρίς όμως θετική απάντηση.

Οι Γάλλοι δεν πτοήθηκαν. Απείλησαν ότι θα ζητούσαν να μπει η Ελβετία στη «μαύρη λίστα» των φορολογικών παράδεισων του ΟΟΣΑ ενώ ο κ. Ουέρτ σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις τύπου τόνιζε ότι όσοι Γάλλοι φορολογούμενοι περιέχονταν στη λίστα και αποφάσιζαν να προσέλθουν αυτοβούλως να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους θα αντιμετωπίζονταν ευνοϊκά.
Και ω του θαύματος: 4.200 Γάλλοι φορολογούμενοι πήγαν στις εφορίες δι’ υπόθεσίν των.
Τότε η Γαλλική κυβέρνηση έβαλε στα ταμεία της 1,2 δις ευρώ…

Στην Γερμανία αποδέχθηκαν μεν ότι η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής αλλά αποφασίστηκε το εξής: συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο και άλλαξε τον σχετικό νόμο! Εν συνεχεία αποφασίστηκε να πληρώσει το Γερμανικό Δημόσιο 80 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει την παράνομη λίστα το κράτος! Με αυτή την κίνηση η Γερμανία έβαλε στα ταμεία της 2,5 δις.

Οι Ισπανοί ακολουθώντας ανάλογες διαδικασίες έβαλαν στα ταμεία τους 6 δις και οι Ιταλοί 570 εκατομμύρια ευρώ.

Εμείς εδώ ακόμα ψάχνουμε να βρούμε γιατί είχε ο Βενιζέλος την λίστα και γιατί δεν την είχε ο Στουρνάρας και τι έκανε ο Διώτης και πόσο φταίει ο Παπακωνσταντίνου.

Ίσως είναι η ώρα της δικαιοσύνης να αποδείξει ότι και αδέκαστη είναι και αγαπάει στ’ αλήθεια αυτό τον τόπο.

Στην Βουλή όλοι οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Oι πρώην επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε., Ιωάννης Καπελέρης, Ιωάννης Διώτης και Σπυρίδος Κλαδάς, καθώς ο νυν Ειδικός Γραμματέας Στυλιανός Στασινόπουλος έχουν κληθεί από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι και ορίστηκε μετά από σχετικό αίτημα του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

‘Θα ζητήσω αντίγραφο του CD της Λαγκάρντ που χάθηκε”

Τρανταχτά ονόματα στη “χαμένη” λίστα και πολιτικός σεισμός για το “κουκούλωμα”

Τι δηλώνει ο άνθρωπος που έφτιαξε τη λίστα με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες – Αποκάλυψη ΣΚΑΙ: “Η λίστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα”

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ

Μετά από “περιπλανήσεις” τριών ετών η λίστα με τους φοροφυγάδες στον εισαγγελέα Πεπόνη – Πόσα χέρια άλλαξε μέχρι τώρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε