Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Λίστα με αποκρατικοποιήσεις δίνει την Πέμπτη στην Τρόικα ο Σαμαράς – Τι άλλο θα τους πει

Λίστα με αποκρατικοποιήσεις δίνει την Πέμπτη στην Τρόικα ο Σαμαράς – Τι άλλο θα τους πει

– Πρόγευση από Ράϊχενμπαχ που ζήτησε να μειωθεί 25% το δημόσιο
– Στις 13.00 της Πέμπτης βλέπει στο Μαξίμου τους Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς μαζί με το οικονομικό επιτελείο
– Στις 11.00 θα προηγηθεί συνάντηση Στουρνάρα – Τρόικας
– Την Τετάρτη πιθανότατα νεο ραντεβού με Βενιζέλο και Κουβέλη
– Την Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις

Εκείνοι θα πάνε αποφασισμένοι να πουν σε όλα όχι. Εκείνος θα πρέπει να αποδείξει ότι κάποια βήματα έχουν γίνει παρά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει ίσως το πιο κρίσιμο ραντεβού από την 18η Ιουνίου και μετά. Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν στις 13.00 την Πέμπτη οι τροικανοί οι οποίοι δηλώνουν αμετακίνητοι από όσα έχουν συμφωνηθεί.

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό, θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να έχουν στα χέρια τους στοιχεία και όχι προθέσεις. Θα πρέπει να δείξουν τουλάχιστον ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν πράγματα που έμειναν πίσω, όπως οι αποκρατικοποιήσεις.

Στον κατάλογο που θα του δείξουν με την μηδενική πρόοδο, θα πρέπει εκείνος να τους απαντήσει με ονόματα και ημερομηνίες.

ΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΑΤΕ. Οι τρεις εταιρείες που θεωρούνται υποψήφιες για αποκρατικοποίηση θα πρέπει να πέσουν στο τραπέζι όχι ως πιθανές αλλά ως σίγουρες αποκρατικοποιήσεις με τις διαδικασίες να ξεκινούν άμεσα.

Θα πρέπει επίσης ο κ.Σαμαράς να διαβεβαιώσει τους τροικανους ότι Βενιζέλος και Κουβέλης δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις όποιες αποφάσεις δρομολογηθούν.

Επίσης, ο πρωθυπουργός πρέπει να τους δώσει ΕΤΟΙΜΗ και χωρίς να υπάρξουν αλλαγές την λίστα με τους Οργανισμούς του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα μετά και την σημερινή παρέμβαση Ράϊχενμπαχ ότι θα καταφέρει η κυβέρνηση να αποσπάσει ένα ναι για να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.
Παρότι λέει ότι αυτή είναι η κόκκινη γραμμή της, το άδειο τετράδιο με όσα έπρεπε να έχουν γίνει δεν θα την βοηθήσει.

Πως όμως θα αποφύγει την κόκκινη γραμμή Βενιζέλου και Κουβέλη να μην γίνουν δηλαδή κι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις; Μέχρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί “μάσησε” τα λόγια του.

Ας μην ξεχνάει κανείς ότι στο Β’ Μνημόνιο αναφέρεται περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Έδωσαν το σύνθημα

Τόσο ο επικεφαλής της task force, όσο και ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist, o μεν ένας είπε ότι πρέπει να μειωθεί το δημόσιο κατά 25%, ο δε άλλος είπε ότι οι μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο θα γίνουν μέσω των αποκρατικοποιήσεων, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν εννοεί απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις ή εθελούσια έξοδο ή αν θα ανατεθεί στον αγοραστή να απολύσει τους επιπλέον εργαζόμενους.

Βενιζέλος: Καμμία απόλυση

«Οι απολύσεις με ένα βάρβαρο τρόπο και για λόγους συμβολισμού 15.000 δημοσίων υπαλλήλων δεν χρειάζεται να γίνουν, αλλά χρειάζεται να γίνει έντιμη αξιολόγηση υπαλλήλων, υπηρεσιών και υποδομών, ώστε να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση, που θα έχει και καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο συνέδριο του Economist.

Mίλησε για «έντιμη αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών και την αξιοποίηση του προσωπικού του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι όροι Ράϊχενμπαχ: Μειώστε το Δημόσιο κατά 25% – Κάντε αποκρατικοποιήσεις ΑΜΕΣΑ! – “Και καλά να τα πάτε, όλα θα πάρουν πολύ χρόνο!”

Αυτή είναι η νέα εφεδρεία – Σχέδιο τριών ταχυτήτων – Ποιοι θα φύγουν και πότε

Όχι σε απολύσεις, περικοπές, νέους φόρους – Οι «κόκκινες γραμμές» ενόψει τρόικας – Απειλές Άσμουσεν: Αδύνατη η ένταξή σας στη συμφωνία των Βρυξελλών

Μετά από 4 μήνες θα παίρνουν σύνταξη όσοι βγουν στην εφεδρεία

Όχι απολύσεις – Όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων – Μείωση φόρων


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε