Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνέδριο ΝΔ – Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα λόγια που συγκίνησαν τον πατέρα του – “Θα βάλω θητεία στον εαυτό μου”!

Συνέδριο ΝΔ – Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα λόγια που συγκίνησαν τον πατέρα του – “Θα βάλω θητεία στον εαυτό μου”!

– Άρχισε σήμερα το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα “οξυγόνο για την Ελλάδα μας”
– Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε παράλληλα σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα με πρώτη απ’ όλες την καθιέρωση θητείας για κάθε αξίωμα, ακόμα και αυτό του προέδρου
– Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης
– “Πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα ψέματα των τελευταίων ετών… Ο δημαγωγικός λαϊκισμός και οι πελατειακές σχέσεις κορυφώθηκαν με την τωρινή κυβέρνηση”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
– “Δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να γίνεται αντικείμενο ειρωνείας και χλευασμού”
– Συγκινημένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ομιλία του γιου του
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παρουσία τριών πρώην Πρωθυπουργών και όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος άρχισε τις εργασίες του το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα “Οξυγόνο για την Ελλάδα μας”, που διεξάγεται στο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

Την εγγραφή των συνέδρων ακολούθησε η εισαγωγή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος προλόγισε τους ομιλητές και παρουσίασε τα ιστορικά στελέχη της παράταξης που παραβρίσκονται στο συνεδριακό κέντρο ενώ την αποθέωση γνώρισε κατα την είσοδο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε στους τρεις πρωθυπουργούς, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αρχίζοντας από τον πατέρα του, τον οποίο συγκίνησε με όσα είπε: ““Ο άνθρωπος που νίκησε τον λαϊκισμό, που γκρέμισε το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ, που έφερε τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ανέλαβε πολιτικό κόστος, αμφισβητήθηκε αλλά έχει τη χαρά σήμερα, στα 98 του χρόνια, να βλέπει τις ιδέες του να δικαιώνονται και τη μεγάλη συμβολή του να αναγνωρίζεται”.
 

“Εδώ στην Αθήνα προτείνουμε μία συμφωνία αλήθειας. Όλοι ενωμένοι φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδας μας που ασφυκτιά και κινδυνεύει. Εδώ στην Αθήνα αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία. Τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων. Σας καλωσορίζω στην εκκίνηση της νέας αποστολής της Νέας Δημοκρατίας. Σας εγγυώμαι την εμπιστοσύνη σας δε θα την προδώσω. Από εμένα θα ακούτε μόνο την αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι. Τον Ιανουάριο μου δώσατε εντολή για Νέα Δημοκρατία από την αρχή και ακριβώς αυτό κάνουμε”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: “Τον Ιανουάριο μου αναθέσατε την ευθύνη να ενώσουμε τους Έλληνες και να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία. Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα που την οδήγησε η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Με αυτήν την καταστροφική κυβέρνηση κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Με τις επιτυχίες και αποτυχίες του. Τώρα για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας δημιουργικός κύκλος ανασυγκρότησης. Η νέα μεταπολίτευση με τη Νέα Δημοκρατία μπροστά σε όλα. Να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα αυτή τη φορά σε γερά θεμέλια”, επεσήμανε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Δε μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα”.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει με αξιοπιστία στη φυσική της θέση. Στον πυρήνα της Ευρώπης. “Η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά στην Ελλάδα του 2021. Πρόταση κοστολογημένη. Στηρίζεται σε στοιχεία. Δεν περιλαμβάνει ψεύτικες υποσχέσεις. Υπερβαίνει την όποια συμφωνία με τους δανειστές μας και δεν περιορίζεται στην εφαρμογή των μνημονίων. Με δικό μας σχέδιο ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους εταίρους μας. Ανάπτυξη, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία. Αυτά είναι τα πέντε άλφα της πρότασής μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Οι παρουσίες

Πολλές είναι οι “γαλάζιες” παρουσίες που έχουν ξεχωρίσει στο 10ο Συνέδριο του κόμματος. Μεταξύ αυτών ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς

Στο Συνέδριο για να παρακολουθήσει την ομιλία του αδελφού της βρίσκεται φυσικά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στα πρώτα καθίσματα βρέθηκαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιάννης Τραγάκης, η Μαριέτα Γιαννάκου, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Γιώργος Πατούλης και ο Δημήτρης Σιούφας.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Βασίλης Οικονόμου, η Άντζελα Γκερέκου, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Γιώργος Σταϊκούρας, η Άννα Καραμανλή, ο Γιώργος Ορφανός, η Νίκη Τζαβέλλα, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο Θόδωρος Φορτσάκης, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Γιώργος Κύρτσος, η Μαρία Σπυράκη, ο Νότης Μηταράκης, ο Γιώργος Στύλιος, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Μάκης Βορίδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ζέτα Μακρή, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Μανώλης Μαυρομάτης,ο Πέτρος Δούκας,ο Γιάννης Ανδριανός και ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Μπροστά απο την εξέδρα βρέθηκε απο νωρίς και ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία του πατέρα του ενώ απο την οικογένεια Μητσοτάκη το παρών δίνει και η Αλεξία Μπακογιάννη που δεν σταμάτησε να χειροκροτά τον “γαλάζιό” αρχηγό. Στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου το ενδιαφέρον μονοπώλησε ο εμφανώς ευδιάθετος Άδωνις Γεωργιάδης που συνομιλούσε συνεχώς με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλα και τον Απόστολο Τζιτζικώστα στέλνοντας μήνυμα ενότητας μετά την περιπετειώδη εσωκομματική διαδικασία του Δεκεμβρίου καθώς και ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος υπο υποδεχόταν θερμά ολα τα στελέχη του κόμματος.

Την οικογένεια Καραμανλή-εκτός απο τον πρώην αρχηγό και τον Αχιλλέα-εκπροσώπησε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεότερος ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός είχε συνεχή συνομιλία με τον επίτιμο αρχηγό της παράταξης, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθόλη τη διάρκεια των ομιλιών.

Σε μία φωτογραφία που θυμίζει… selfie, βλέπουμε τους κ.κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γιώργο Πατούλη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Και οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Άντζελα Γκερέκου στο Συνέδριο της ΝΔ.

Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νίκος Δένδιας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κωστής Χατζηδάκης επίσης δίνουν το παρών.

Στο Συνέδριο έχει βρεθεί και ο επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πατέρας του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, καθώς και οι κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης και Γιάννης Τραγάκης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε