Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λοβέρδος: Το παιχνίδι δεν είναι στημένο

«Δίνουμε μια πραγματική μάχη, που δεν είναι ούτε ψεύτικη ούτε εικονική, κάνουμε πράγματι σκληρές διαπραγματεύσεις», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας όλους «να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να μην δημαγωγούν για να μην γονατίσει η χώρα».

«Η Βουλή στήριξε με αυταπάρνηση αυτό τον κακοτράχαλο δρόμο που σηκώνει τα βάρη 37 ετών απραξίας στη χώρα, ξέρουμε ότι είναι βέβαιη η πολιτική φθορά του καθενός μας, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία της πατρίδας,», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την στάση ορισμένων που δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και με τη συμπεριφορά τους, όπως είπε, όχι μόνο δεν βοηθούν να αποκτήσει κύρος σε διεθνές επίπεδο η χώρα μας αλλά αντίθετα την χλευάζουν.

Αφορμή, η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, που συνεχίζεται υπό τη σκιά της συμφωνίας για το οικονομικό πρόγραμμα που διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Λοβέρδος απέδωσε ακόμα «συλλογικές ευθύνες όλων των πολιτικών ηγεσιών που διακυβέρνησαν τη χώρα», ιδιαίτερα, όπως είπε, της τελευταίας περιόδου, γιατί η απραξία τους είχε ως αποτέλεσμα να γίνει αδύναμος ο λόγος τους.

«Αν είχαμε κάνει χρέος μας ως κυβέρνηση στα θέματα της ανάπτυξης αν είχαμε χτυπήσει την γραφειοκρατία που εμποδίζει την ανάπτυξη θα είχαμε ένα καλύτερο πρόσωπο στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι το νέο μνημόνιο δέχεται, από το πρωί και από το βήμα της Βουλής, τα πυρά των αριστερών κομμάτων ενώ επιφυλάξεις και ενστάσεις κυρίως για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, εκφράζουν και βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε