Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Λοβέρδος: Ζήτησε εγγυήσεις για να μην αποχωρήσει από το Υπ. Υγείας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι τρεις όροι του νέου υπουργού, οι αποστάσεις από τις κυβερνητικές αποφάσεις και οι… συμβουλές στους διοικητές για τις πολιτικές πιέσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον νέο τρόπο λειτουργίας του…προβληματικού υπουργείου Υγείας, ενώ φαίνεται να παίρνει αποστάσεις από ορισμένες κυβερνητικές πολιτικές λέγοντας χαρακτηριστικά: «δε μπορούμε εμείς να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές και να ζητάμε να πληρώνουν οι πολίτες. Το κάναμε μία φορά, δε μπορώ εγώ να στραφώ ξανά στους πολίτες και να τους ζητήσω και άλλα, δε γίνεται».
 
Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο πρώην υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως για να τραβηχθεί μια κόκκινη γραμμή στα μέχρι τώρα απογοητευτικά δεδομένα στο νέο του υπουργείο, πρέπει να γίνουν άμεσα τρεις βασικές τομές:
 
1. Σε έξι μήνες να υπάρχει διπλογραφικό λογιστικό σύστημα ώστε να παρακολουθούνται οι δαπάνες και τα έξοδα στα νοσοκομεία
 
2. Να καταγραφεί η περιουσία τους και το τι έχουν στις αποθήκες τους
 
3. Να υπάρξει ενιαίο σύστημα μηχανοργάνωσης
 
Ο κ. Λοβέρδος έθεσε τους παραπάνω όρους ως απαραίτητη προυπόθεση για να παραμείνει στον τομέα της Υγείας, αφού χωρίς τις συγκεκριμένες τομές το Υπουργείο θα μπορεί να αρθρώνει μόνο επικοινωνιακό λόγο. Ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στην αξιολόγηση όλων των διοικητών των νοσοκομείων και των περιφερειαρχών του ΕΣΥ, μέχρι τον Δεκέμβρη.
 
Παράλληλα τους προέτρεψε να… «καρφώνουν» όσα πολιτικά πρόσωπα τους ζητούν την απόσπαση νοσηλευτών σε άλλη θέση, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση απόσπασης 50 νοσηλευτών σε γραφείο διοικητή νοσοκομείου.
 
Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιμέρους αλλαγές στις διατάξεις του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος, αφού όμως πρώτα υπάρξει μια περίοδος παρακολούθησης και αξιολόγησης της εφαρμογής του μέτρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε