Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Λοβέρδος: τα υπουργεία είναι στον κόσμο τους

Λοβέρδος: τα υπουργεία είναι στον κόσμο τους

Με αφορμή τη συζήτηση για το ΕΣΠΑ ο Ανδρέας Λοβέρδος μια μέρα μετά την παρουσίαση του βιβλίου του όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει πρωτοβουλίες για νέο πολιτικό φορέα παρενέβη στη συζήτηση τονίζοντας πως πρέπει να καταλάβει ο κόσμος γιατί του ζητείται για τέταρτη φορά να κάνει θυσίες

«Περιμένουμε τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Εγώ στηρίζω, αλλά πρέπει να δούμε- επειδή για τέταρτη φορά δεν μπορούμε να δώσουμε στον πολίτη να καταλάβει γιατί του ζητάμε θυσίες», δήλωσε ο κ.Λοβέρδος που ήταν ωστόσο επικριτικός για τις ουσιαστικές κινήσεις που γίνονται λέγοντας χαρακτηριστικά :«Εξακολουθούμε να μιλάμε για την ανάπτυξη με απίστευτες γενικότητες και τα υπουργεία που σχετίζονται με την ανάπτυξη το καθένα να είναι στο δικό του κόσμο».

Ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης αντέτεινε ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας σειράς προϋποθέσεων, με βασικό την υπερπροσπάθεια. Ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ είναι στο 45%, πάνω δηλαδή από το μέσο όρο σε σχέση με τις άλλες χώρες στην ΕΕ. Ήδη έχει συμβασιοποιηθεί το 70% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ το 30% που απομένει αφορά έργα όπως αυτά της διαχείρισης απορριμμάτων ή της ψηφιοποίησης των δικαστηρίων, προγράμματα που δεν είναι δυνατόν να τρέξουν μέσω των τραπεζών, διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι με υπερπροσπάθεια θα είναι δυνατή η απορρόφηση όλων των κονδυλίων.

Διαβάστε επίσης:
To παρασκήνιο της θυελλώδους συνέντευξης Βενιζέλου στο Mega

Οι… “λίσταρχοι” και η “θαμμένη” λίστα – Τι είπαν οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τους υπουργούς – Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε