Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μ. Γιαννάκου: “Η έξοδος από το ευρώ θα είναι χειρότερη από τη γερμανική κατοχή”

Μ. Γιαννάκου: “Η έξοδος από το ευρώ θα είναι χειρότερη από τη γερμανική κατοχή”

Η ίδια θεωρεί απολύτως αναγκαία τα μέτρα λιτότητας, σημειώνοντας πως αν η Ελλάδα δεν λάβει την επόμενη του δανείου μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, το κράτος θα χρεοκοπήσει.

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μια καταστροφή, χειρότερη από τη γερμανική κατοχή της δεκαετίας του 1940 – τα πάντα στη χώρα θα κατέρρεαν και δεν θα μπορούσαν να αγοραστούν προϊόντα από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί η Ελληνίδα πρώην υπουργός και νυν ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

Κατά την άποψή της, για να γίνει μία νέα αρχή, θα πρέπει βαθμιαία να μηδενιστεί το έλλειμμα και να βελτιωθεί ο έλεγχος των δαπανών της κυβέρνησης, ενώ ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα της βοήθειας θα πρέπει να διοχετευθεί στην ιδιωτική οικονομία.

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η ύφεση, που μπορεί να προκλήθηκε από τις περικοπές, ωστόσο αυτές είναι απαραίτητες, όπως και η τήρηση των συμφωνηθέντων, καθώς αποτελούν τη μοναδική δυνατότητα για την παραμονή στην Ευρωζώνη, συμπληρώνει.

Σε σχέση με τις συζητήσεις ως προς ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, παρατηρεί ότι, αν η Ελλάδα λάβει τα χρήματα που της έχουν υποσχεθεί, τότε το δεύτερο πακέτο βοήθειας θα επαρκέσει.

Παραπέμποντας στην ανεργία στην Ελλάδα, που, όπως λέει, έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει φτάσει ήδη στο 25%, η κα Γιαννάκου επισημαίνει πως αυτό προκαλεί ανασφάλεια και κακούς μισθούς ακόμη και σε εκείνους που έχουν απασχόληση και, ενώ η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο ποσοστό σε καλά εκπαιδευμένους ανθρώπους, πολλοί, μη βρίσκοντας εργασία, εγκαταλείπουν τη χώρα και για το λόγο αυτό πρέπει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, ώστε να επιστρέψουν.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ασκώντας κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης για την καλλιέργεια φημών ως προς μια ελληνική εκδικητικότητα απέναντι στη Γερμανία, επισημαίνει πως οι περισσότεροι Έλληνες με τους οποίους μίλησε για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε