Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Μ. Μαΐλης: «Είμαστε αντίθετοι με το Σύνταγμα. Νόμος είναι μόνο το δίκιο του εργάτη”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Μάκη Μαΐλη από το ΚΚΕ για το Σύνταγμα, που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σε μία παρέμβαση που θα συζητηθεί ο κ. Μαΐλης υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το Σύνταγμα, πως δεν συμφωνεί και πως το έχει καταψηφίσει. 

Παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο του Mega το οποίο φιλοξενούσε τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο κ. Μαΐλης βγήκε τηλεφωνικά προκειμένου να απαντήσει στη φράση του πρώην πρωθυπουργού ότι στην αστική δημοκρατία νόμος είναι αυτό που ψηφίζει το κοινοβούλιο και κάλεσε το ΚΚΕ να σεβαστεί τη δημοκρατική νομιμότητα.

Ο κ. Μαΐλης τότε σημείωσε σε μία τοποθέτηση που θα συζητηθεί πως «Εμείς είμαστε αντίθετοι με το Σύνταγμα. Δε συμφωνούμε και το έχουμε καταψηφίσει. Είμαστε υποχρεωμένοι; Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε. Είναι Σύνταγμα αντιλαϊκό». 

Η φράση αυτή προκάλεσε την έκπληξη τόσο του κ. Μητσοτάκη όσο και των δημοσιογράφων του δελτίου του Mega. Ο κ. Μαΐλης συνέχισε λέγοντας πως “ο κ. Μητσοτάκης ήρθε να βάλει πλάτη στο ότι πρέπει να πληρώσουν την κρίση τα θύματα και όχι η κερδοφορία του κεφαλαίου» τόνισε ο εκπρόσωπος του κομμουνιστικού κόμματος.

Για το ΚΚΕ το μόνο δίκαιο είναι του εργαζόμενου λαού και όχι τα συμφέροντα των λίγων, συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι τα μέτρα θα βρουν την απάντηση που τους ταιριάζει. Στην επισήμανση ότι στην αστική δημοκρατία νόμος είναι αυτό που ψηφίζει το κοινοβούλιο, απάντησε ότι η πλειοψηφία του λαού δε συμφωνεί με τα μέτρα.

«Η κατάσταση δεν είναι δύσκολη για όλους αλλά για την εργατική στάση και τα λαϊκά στρώματα και εύκολη για εκείνους που έχουν θησαυρίσει με τον ιδρώτα και το αίμα εκατομμυρίων εργαζομένων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε