Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μ. Χρυσοχοϊδης: Νέος αρχηγός μετά τις γιορτές

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Δεν “μασάει” τα λόγια του ούτε αυτή τη φορά μέσω του άρθρου του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εξαπολύει ευθύτατες βολές τόσο προς τον Γ. Παπανδρέου, όσο και προς τον Ε. Βενιζέλο, αλλά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στο άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα ο Μ. Χρυσοχοϊδης που δήλωσε πρώτος παρόν στην κούρσα της διαδοχής αναφέρει χαρακτηριστικά πως “ευθύνες έχουμε όλοι, με πρώτους όσους διαπραγματεύτηκαν κρίσιμα ζητήματα και κατεύθυναν σε στρατηγικό επίπεδο το κυβερνητικό έργο τα τελευταία δύο χρόνια χρόνια.”

Δεν εξαιρεί τον εαυτό του αλλά η βολή κυρίως προς την πλευρά όσων έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες είναι σαφέστατη.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του πως “αν το ΠΑΣΟΚ αντί για πολιτικές ρητορείες είχε προτάξει εγκαίρως αναγκαία μέτρα και πρωτοβουλίες, την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής μας, το κοινωνικό κόστος θα ήταν σημαντικά μικρότερο”.

Οι ρητορείες αντί μέτρων από το ΠΑΣΟΚ για τον υπουργό προκάλεσαν εξίσου μεγάλη ζημιά στη χώρα με την πολιτική της Ν.Δ. τα προηγούμενα χρόνια.

Ως προς τις εσωκομματικές εξελίξεις ο Μ. Χρυσοχοϊδης είναι ξανά πιεστικός για γρήγορες και καθαρές λύσεις. Επιθυμεί άμεσα να ανοίξει η διαδικασία, δίνοντας περιθώριο το πολύ ως μετά τις γιορτές.

“Οι διαδικασίες απολογισμού του κυβερνητικού έργου της διετίας πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Ακόμα και αν η κομματική γραφειοκρατία δεν το επιθυμεί, αμέσως μετά τις γιορτές προτείνω να ανοίξουν οι διαδικασίες”, αναφέρει ο υπουργός.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης συνεχίζει μάλιστα με έμμεση αλλά σαφή βολή προς εκείνους που δεν επιθυμούν να ανοίξουν οι διαδικασίες “η πατρίδα πάνω από το κόμμα. Το κόμμα και η παράταξη, πάνω από τα πρόσωπα.”

Διαβάστε επίσης:
“Δεν μπορεί να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου. Να φύγει τώρα. Μόνο σε αποικία θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός!”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε