Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μαξίμου: Δεν πάμε σε εκλογές – Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Μαξίμου: Δεν πάμε σε εκλογές – Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση η οποία ενώ πριν από λίγες ημέρες απειλούσε με εκλογές τους διαφωνούντες

τώρα μιλάει για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και διαμηνύει οτι εκλογές δεν γίνονται.

Μόλις το περασμένο Σάββατο, το Μαξίμου επέμενε οτι θα προχωρήσει στις αλλαγές και αν υπάρξουν προβλήματα με διαφωνίες απείλησε με διπλές κάλπες το φθινόπωρο.
 
Τις τελευταίες δυο ημέρες όμως η κυβέρνηση άλλαξε εντελώς στάση και αποφάσισε όχι μόνο να διαψεύσει τα δικά της σενάρια για πρόωρες εκλογές αλλά ενσωμάτωσε το Εργασιακό μέσα στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Κίνηση που οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση με όσους διαφωνούν καλώντας τους ουσιαστικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

“Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη…” διαμήνυσε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου και θα προχωρήσει στην κατά γράμμα εφαρμογή του μνημονίου.
 
Αυτό είναι πλεον το ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους σκέφτονται κατά την ψηφοφορία του Ασφαλιστικού να διαχωρίσουν την θέση τους είτε απέχοντας, είτε ακόμα και καταψηφίζοντάς το.

Σε ερώτηση του Newsit πως βλέπει τα σενάρια για κίνημα βουλευτών μέσα στο ΠΑΣΟΚ τονίζεται σε όλους του τόνους οτι η κυβέρνηση δεν έχει εικόνα για κίνημα βουλευτών που εκδηλώθηκε ή που πρόκειται να εκδηλωθεί, αλλά δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει οτι καταγράφεται ένας προβληματισμός μεταξύ των στελεχών και τίποτα όμως παραπάνω.

Αυτό που επίσης καταγράφεται σε σχέση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως σε σχέση με τα κόμματα της αριστεράς είναι μια έντονη δυσφορία.

Δεν διστάζει μάλιστα η κυβέρνηση να κατηγορήσει τα κόμματα της αριστεράς οτι χρησιμοποιούν τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως τους βολεύει.

Λένε χαρακτηριστικά : “Δεν μπορεί από τη μια να απέχουν από τα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών, σνομπάροντας έτσι και τον ίδιο τον Πρόεδρο και από την άλλη να τον επικαλούνται στέλντοντάς του επιστολές με τις οποίες τον φέρνουν σε δύσκολη θέση ζητώντας του να μην υπογράφει Προεδρικά Διατάγματα…”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε