Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαξίμου: “Ο πρωθυπουργός μένει στο ενοίκιο – Αυτά”

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσιογραφική αλητεία χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τα δημοσιεύματα μετά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως έχει στην κατοχή του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών, ενώ παλιότερα είχε δηλώσει πως μένει στο ενοίκιο.

Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε ερωτήματα. Τον Φεβρουάριο του 2013, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο (τότε) πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ερωτηθεί αν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ (νυν ΕΝΦΙΑ) και είχε απαντήσει πως μένει στο ενοίκιο.

Στο σημείωμα του Μαξίμου με το οποίο η κυβέρνηση αντιδρά στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, γίνεται αναφορά στον «θόρυβο που προσπαθούν να ξεσηκώσουν ορισμένοι σχετικά με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού». Τονίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας μένει στο ενοίκιο σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και πως το σπίτι που δηλώνει στο πόθεν έσχες είναι «το πατρικό του στους Αμπελόκηπους», το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και του μεταβιβάστηκε εδώ και πολλά χρόνια.

«Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία», αναφέρει το Μαξίμου και σημειώνει πως αυτό «είναι από ό,τι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής». Και η ανακοίνωση καταλήγει με μια λέξη: «Αυτά».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Για τον θόρυβο που προσπαθούν να ξεσηκώσουν ορισμένοι σχετικά με το Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού
1. Ο Πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο.
2. Το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στην δήλωση Πόθεν Έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
3. Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία.
4. Η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής.
Αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε